Activiteit

AFGElast excursie vlindertuin en voedselbos noordoogst

donderdag 25 juni 2020 , 15:00 uur

Samen met Natuur Tuinpark Amstelglorie organiseert NMTzuid een exclusieve rondleiding op NoordOogst. De excursie gaat in kleine groepjes van 7 mensen. Max. 14 mensen. Met een mondkapje kun je via de pont achter het Centraal Station of bij de Pontsteiger in Noord komen.

Excursie in twee delen

Vlindertuin Mot in Mokum

Nicky Castricum leidt je rond door zijn vlindertuin en legt je uit wat de grondbeginselen zijn van een goede vlindertuin. We bespreken de waardplanten, de locaties daarvan, de overwinterplekken en de landschapsinrichting. Ook bekijken we de bloemen- en grasweides en hebben het over het onderhoud hiervan. Maar ook evalueren we waar in de vlindertuin nog verbetering mogelijk is. We slaan zeker de kleine tuintjes niet over! De voorbeeldtuintjes voor tegen de gevel en in potten op het balkon,
laten zien hoe je zelfs op kleine schaal een bijdrage kunt leveren! Ten slotte spieken we nog in het poppenhuis(vlinderkweekhuisje) en krijg je een inkijkje in het kweken van vlinders.

Voedselbos NoordOogst
Arja Helmig, voedselboswachter, geeft een inspiratie ronde door het voedselbos bij Stadstuinderij NoordOogst. Zij doet een rondwandeling en geeft een aantal treffende voorbeelden hoe een dergelijk bos kan functioneren. Je krijgt tips en tricks hoe je zelf aan de slag kunt op jouw plek. Bij elkaar een heel complete wandeling en excursie over het NoordOogst terrein, waarbij twee leuke initiatieven aan bod komen.

 
Aanmelden
Covid-technisch hebben we maar plek voor een klein gezelschap, dus lijkt dit je leuk? Meld je aan!  Dat kan bij Nicky zelf, via hallo@vlindertuininmokum.nl
Kosten zijn €15,00 per persoon.

Locatie
Meteorenweg 274-280, 1035 RN Amsterdam.

Kosten toelichting
€15
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: