Activiteit

Expeditie: naar de stadsnacht met Marjolijn van Heemstra en Fred Haaijen

zaterdag 10 oktober 2020   |   20:30 - 22:30 uur   |   Tolhuistuin -...

In de jaren '50 kon je vanaf je stadsbalkon de melkweg nog zien. Door al het kunstlicht verdwijnt het natuurlijk licht en zien we de sterren niet meer. Hoe lichter de stad hoe minder we zien: we leven in Nederland, één van de meest lichtvervuilde landen ter wereld, in een soort permanente jetlag. Wat voor gevolgen heeft dat voor ons, en voor de dieren en planten van de nacht?

Een expeditie naar de donkerste plek van Noord met schrijfster en theatermaakster Marjolijn van Heemstra en stadsecoloog Fred Haaijen

Amsterdam is een natuurgebied waar ook mensen wonen. Tussen de stoeptegels en de snelwegen bloeit en groeit van alles. Amsterdam Noord heeft de donkerste nachten, en je hoeft niet eens ver te zoeken om het Oer-IJ nog te zien. Op expeditie naar het Wilde Noorden: een programma van huisgenoot Joost Janmaat van Partizan Publik.

Expeditie Groen
Op verkenningstocht in Noord? Wildplukken met de Openluchtbuurtsuper? Kanoën over het oer-IJ? Het zijn slechts een paar voorbeelden uit het natuurprogramma van de Tolhuistuin. Expeditie Groen is een verbeeldingsprogramma over grootse gebeurtenissen als klimaatverandering, biodiversiteitverlies en verstedelijking in Amsterdam Noord. Expeditie Groen wordt mede mogelijk gemaakt door AFK en VSBFonds. Bekijk het volledige programma.


Op de hoogte blijven over de natuurprogrammering van de Tolhuistuin? Meld je aan voor onze mailing of word lid van de Facebookgroep Tolhuistuin Groen

Locatie
Deze expeditie vertrekt vanuit het Tuinhuis. Het navigatieadres van ingang C, de ingang van de Tuin, is Tolhuisweg 3.

Kosten toelichting
10 regulier / 5 stadspas
Doelgroep
Alle volwassenen
Datum za 10 oktober 2020
Locatie
Tolhuistuin - Tuinhuis
Tolhuisweg 3
1013 CL Amsterdam
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
E-mailadres
info@tolhuistuin.nl