Activiteit

Vleermuizen spotten met batdetector in Diemerbos

zondag 11 oktober 2020   |   18:30 - 20:30 uur   |   House of Bird, Diemerbospad...

In de schemerduister gaan we op zoek naar vleermuizen. Dit doen we met een batdetecor, die de voor ons onhoorbaar hoge vleermuisgeluiden verlaagt zodat we ze tóch kunnen horen. En we hopen ze ook te zien, herkenbaar aan hun wendbare dwarrelende vlucht (heel anders dan vogels).

Zondag 11 oktober is het herfstvakantie. De zon gaat die dag om 10 voor 7 onder, het moment dat vleermuizen wakker worden en op pad gaan om te jagen. Omdat het donker is, jagen ze op hun gehoor. Daarvoor maken ze korte hoge geluidjes en luisteren naar de weerkaatsing (echo) van die roepjes op bomen, struiken én insecten, zoals muggen en motten. Ze vangen die beestjes en eten ze vliegend op.

Doordat vleermuizen (bijna) continu geluid maken kunnen we ze met de batdetector opsporen en vaak ook bepalen wat voor soort vleermuis het is. En als je ze eenmaal hoort, lukt het soms ook om ze te zien. Tijdens het zoeken vertel ik hoe vleermuizen leven.

In de herfst zijn vleermuizen met hun gedachten al een beetje bij hun winterslaap, maar nog niet helemaal. Voor ze vijf maanden op inactief gaan, eten ze veel om vetreserves op te bouwen. Wij gaan die avond op zoek om ze te kunnen vinden. Kinderen vanaf een jaar of 8 zijn van harte welkom. We verzamelen voor de ingang van House of Bird, links van de fietsenrekken.

N.B. Bij 3 of meer inschrijvingen gaat de excursie door.

Ticket via https://localnatureguide.com/nl/activiteit/78/vleermuizen-spotten-met-batdetector-in-diemerbos (€ 15,=)

 

Meld je aan

Kosten toelichting
15,=
Leeftijd
Vanaf 8 jaar
Datum zo 11 oktober 2020
Locatie
House of Bird, Diemerbospad 1a, 1111 PZ Diemen, Diemen
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk

Maximum aantal deelnemers: 8

Meld je aan