Activiteit

Geert Timmermans, 'De wilde stad'

woensdag 31 maart 2021 , 20:00 - 21:30 uur

Op 31 maart geeft Geert Timmermans een presentatie over de evoluerende stadsnatuur. Wat leeft er op de daken, in de straten, in de binnentuinen en langs de oevers? Geert Timmermans is stadsecoloog en o.a. bekend van de film ‘De wilde stad‘ (www.dewildestad.nl). 

Geert Timmermans geeft de tweede presentatie van een tweeluik waarin stedenbouw en een evoluerende stadsnatuur centraal staan. Een bijzondere gelegenheid naar aanleiding van de herinrichting van de Corantijnstraat in de Westindische buurt. De straat wordt een groene allee die het Rembrandtpark met de Hoofdweg verbindt (afbeelding DS Landschapsarchitecten). 

De stad heeft meer dan 1000 binnentuinen, die vaak 'vergeten eilanden' zijn. De Westindische buurt is een schiereiland met 18 binnentuinen. Het is comfortabel gelegen tussen het Rembrandtpark en Vondelpark en ligt op de vluchtroute van o.a. vogels en vleermuizen. Welke rol kunnen inrichting en beplanting spelen voor de stadsnatuur in straten, op de daken en in buurt- en  binnentuinen?   

Locatie
Zoom-meeting
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit:
3 reacties

bericht verwijderd

bericht verwijderd

Dineke Huizenga

Geachte, beste,

Zoals beloofd een update n.a.v. de presentatie. Er is een grote wens om de presentatie online te zetten, maar dat heeft een aantal consequenties. Er is besloten dit (toch) niet te doen. Heb je vragen n.a.v. de presentatie, mail gerust.

> Waarnemingen van huismussen en Lees meer
vr 2 april 2021 11:57
Wil je reageren? Meld je dan aan.