Activiteit

Langste dag snoeiworkshop

vrijdag 25 juni 2021 , 14:00 - 16:00 uur

De zomer begint
De langste dag, 21 juni, is ook het begin van de astronomische zomer. De explosieve groei in bomen, struiken en planten loopt dan terug. Voor planten is dat wel anders. Ze beginnen na de langste dag al voorzichtig plannen te maken voor de naderende herfst.

Nog een keer bloei
Een goed moment om je voorjaarbloeiers terug te snoeien, sommigen gaan dan zelfs nog een keer bloeien. In ieder geval kunnen ze nog uitlopen met fris gezond blad. Dit geldt b.v. voor longkruid (Pulmonaria), vrouwenmantel (Alchemilla mollis), salie (Salvia), ridderspoor (Delphinium), ooievaarsbek (Geranium).
Voor sommige bomen is dit hèt moment om te snoeien. Ze kunnen dan nog makkelijk de snoeiwonden sluiten voor de winter. Voor ‘bloedende’ bomen (berk, walnoot, esdoorn) wordt het zelfs aanbevolen.

Tip: Snoeien is een ideale klus om voor je vakantie uit te voeren: de gekortwiekte plant kan zonder blad met minder water toe en staat er bovendien weer mooi bij als jij terugkomt.

Snoeien na de langste dag
Wil je weten hoe dat werkt en bij welke planten, doe dan mee met onze langste dag snoeiworkshop met Gerard Schuitemaker op vrijdag 25 juni in het Sarphatipark. Lekker weer buiten aan de slag . Coronaproof want daar is ruimte genoeg. Vragen stellen over jouw planten kan natuurlijk ook.

Snoei je mee?
Aanmelden en betalen kan via dit formulier. Meedoen kost €10 en voor NMTpashouders €5. Mochten we toch moeten afzeggen vanwege corona, dan wordt het geld teruggestort op je rekening. De algemene restitutieregels voor activiteiten staan hier. Deadline voor aanmelden is woensdag 23 juni om 16.00 uur.
We verzamelen op de 25e om 14.00 uur voor het Groen Gemaal in het Sarphatipark. Neem een snoeischaar en evt handschoenen mee. De workshop duurt 1,5 tot 2 uur.

Tot de 25e!

Locatie
Sarphatipark
Kosten toelichting
Kosten €10. Voor NMTpashouders €5. Vooraf betalen via het formulier op https://nmtzuid.nl/agenda-item/langste-dag-snoeiworkshop/
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: