Activiteit
Activiteit

Foodchainz (7+) - Het Markttheater

do 14 okt 2021 - vr 15 okt 2021 , 18:30 - 20:30 uur
Illustration

Plein Theater en Het Markttheater verwelkomen je graag voor een avond vol heerlijk eten en theater!

FOODCHAINZ is een intermediaal project en avondvullend programma bestaande uit een tomatendiner met speciale tafelgasten uit de voedselketen, een expositie Harvest From The Hood, een audiotour Van Boer tot Bord en de theatervoorstelling FOODCHAINZ! (7+)

Drie acteurs en een fooddesigner brengen een ode aan de Tomaat. Vanuit dit voor-lief-genomen groente/fruit onderzoeken zij onze relatie tot de voedselketen. 

Hoe kunnen we waardering opbrengen voor hetgeen zo gebruikelijk is? En hoe kan ons voedsel een middel zijn voor verandering? Voor FOODCHAINZ interviewden de acteurs van Het Markttheater boeren, culinaire historici, marktlieden, voedselutopisten en wildplukkers. Over één ding zijn zij het eens: het moet anders in de voedselketen. Maar hoe? FOODCHAINZ is een theaterfestijn en een culinaire meditatie ineen, in oktober te zien in het Plein Theater in Amsterdam-Oost.

FOODCHAINZ is een theatervoorstelling, maar daar blijft het niet bij. Na de voorstelling organiseert Omar Alexis van het Plein Theater Eetlokaal een 3-gangen-tomatendiner! Per avond nodigt het Markttheater tafelgasten uit de wetenschap en de voedselindustrie uit. Aan tafel zoeken bevragen we, zoeken we naar oplossingen, maar gaan we ook opzoek naar een nieuwe common ground voor lokale voedselvraagstukken.

Kosten toelichting
€ 10 / Theater + Diner: €22,50 | Stadspas groene stip: €3,50 | Doneer een cadeaukaartje: €17,50
Leeftijd
Vanaf 7 jaar
Gestart op
do 14 oktober 2021
Beëindigd
vr 15 oktober 2021
E-mailadres
info@plein-theater.nl