Workshop: De principes van fermenteren
Herfst en winter staan voor de deur. Tijd voor een vitamine C boost en gezelligheid. In deze 4 uur durende workshop leer en proef je verschillende manieren van fermenteren. Je gaat naar huis met 750 ml. Kim-Chi, een op Koreaanse manier gefermenteerde Chinese kool (vegan en non vegan). Naast de Kim-Chi proef je diverse smaakcombinaties van korte en langere pickles.
Suzanne Oommen (cityplot.org), expert in Permacultuur en Esther Boukema (smaaktepakken.nl), met haar cultuur-historische en culinaire expertise, nemen je mee op reis. Ze delen hun kennis en beantwoorden alle vragen over fermenteren in relatie met darmflora en gezondheid, de historie van Kim-Chi, fermenteren met melkzuurgisting, het gebruik van zout en soorten smaakmakers, wel of geen azijn en tijdmanagement. Recepten worden gedeeld zodat je zelf thuis verder kunt.
Plaats: www.stadsboerderijosdorp.nl Botteskerksingel 30b
Talen: Nederlands en Engels
Kosten: 30,00 per persoon (inclusief koffie en thee en de fermentatie proeverij)
Datum en tijd: zaterdag 6 november van 13:00-17:00
Doe je mee? Geef je op meel@smaaktepakken.nl of suzanne@cityplot.org