Activiteit

Wildplukwandeling op NoordOogst

zondag 10 juli 2022 , 10:00 - 12:30 uur
Illustration

Iedere tweede zondag van de maand 10:00-12:30 uur. Aanmelden kan via formulier in link hieronder. 

Programma
10:00 Aanvang bij Pof met koffie of thee
10:30 Start wandeling
12:00 Nagenieten met culinair wildhapje bij Pof

Prijs € 22,50 (alles inbegrepen)

Wildplukgids Yola Galinsky neemt je mee over het terrein van NoordOogst en laat je stilstaan bij eetbare wilde kruiden- en plantensoorten waar je normaal misschien aan voorbij zou gaan. De wandeling is bedoeld ter kennismaking met wat er onopgemerkt om ons heen groeit en bloeit, zowel in de stad als daarbuiten.

De natuur heeft zo veel te bieden voor wie er oog voor heeft. Al je zintuigen worden aangesproken, we zoomen in. Kijk, voel, ruik en proef! Welke vorm, kleur, textuur, geur en smaak neem je waar? Hoe herken je planten? Waar let je op? Pas op voor look-alikes en giftige planten. We respecteren de wildpluk-codes om onszelf en de natuur niet te schaden.

Het is de tijd van verse malse blaadjes, alles ontluikt! Wilde, eetbare en geneeskrachtige planten zijn nu heerlijk fris en smaakvol. Voorjaarskruiden helpen je om te reinigen (detoxen) en je immuunsysteem te versterken. Ze zitten niet alleen boordevol vitaminen en mineralen, maar zijn ook verrassend lekkere smaakmakers voor in soep, salade of smoothie.

Na de wandeling genieten we met een culinair wild hapje bij restaurant Pof, speciaal voor ons bereid met planten die we onderweg zijn tegengekomen.

Locatie
Noordoogst
Kosten toelichting
€22,50
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: