Activiteit

Feestelijke opening van Groene Luisterspeurtocht voor kinderen

zondag 19 juni 2022 , 14:00 - 16:30 uur
Illustration

Feestelijke opening van de Luisterspeurtocht voor kinderen om 14.00 op het speelveld bij het jeugdhonk van tuinpark Nieuwe Levenskracht

Er is een leerzame en leuke interactieve speurtocht gemaakt voor kinderen en door kinderen. We zetten de kinderen die hebben meegedaan om 14.00 in het zonnetje en daarna gaan we speuren. Er is limonade en we maken zaadbommetjes voor de wilde bijen, nadat we natuurlijk hebben geluisterd en gespeurd! De speurtocht is online te vinden op de website www.tuintrail.amsterdam En je kunt m nu natuurlijk ook al wandelen en speuren. 

Welk geluid maakt een koolmees? Wonen bijen in een hotel? Hoe ruikt rozemarijn? Dat, en nog veel meer, ontdek je tijdens de Luisterspeurtocht in Amsterdam Oost. Zoek, wandel, voel en teken. En leer alles over bijzondere dieren en planten in jouw buurt. Tekenspullen mee, telefoon goed opgeladen, wandelschoenen aan en gaan!

Deze Tuintrail Luisterspeurtocht is 1396 meter lang, duurt ongeveer 1,5 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Volg de gele lijn op de kaart en de speurtips om bij de volgende halte te komen.

Het startpunt is bij de ingang van Tuinpark Nieuwe Levenskracht. Parkeer op Parkeerplaats Sportpark Voorland, of stal de fietsen naast de hockeyvelden nabij de parkeerplaats. Ga voor het toegangshek linksaf het smalle paadje op. Loop langs de sloot tot het startbord en luister.
Locatie
Tuinpark Nieuwe Levenskracht Watergraafsmeer
Kosten
Gratis en alleen in de winter is het hek gesloten van het Tuinpark Nieuwe Levenskracht, dus 3 seizoenen te gaan!

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 4 jaar
Omschrijving doelgroep 
Voor (groot)ouders en hun kinderen tussen de 4 en 10/11 jaar. Heel goed om in kleine groepjes te lopen ivm de verstaanbaarheid van de audiotour
Illustration
 
Deel dit: