Activiteit

Mag ik oogsten bij de Eetbare Stoep?

elke Donderdag, Zondag , 11:30 - 12:00 uur
Illustration

Mag iedereen oogsten uit de De Eetbare Stoep ? We hopen met dit project anderen te inspireren

De oogst is vooral voor de groep mensen die de moestuinbakken voor de hoofdingang daadwerkelijk beheren. Er zijn zoveel passanten, als iedereen een blaadje plukt dan zijn de bakken binnen een dag leeg. Tot nu toe gaat dit erg goed! 

We proberen aanwezig te zijn op:

  • donderdagavond om 19.30 - 20.00 
  • zondagochtend om 11.30 - 12.00

We geven dan water, zijn aan het zaaien en geven informatie over dit project. Met dit project hoop ik mensen te inspireren om grijze versteende gebieden te verduurzamen. Overal zijn kleine onbenutte pleintjes. Micro stadslandbouw kan helpen, om mensen te informeren over biodiversiteit. Het belang om geen potgrond te kopen en gebruiken, maar wel tuinaarde (zonder turf en kunstmest) en goede compost te gebruiken. Om duidelijk uit te leggen dat het belangrijk is om uitsluitend biologische zaden te gebruiken. Koop geen regulier gekweekte planten en bloemen wanneer de natuur je lief is. Een klein stukje stoep verander je samen, in een mooie ontmoetingsplaats. Een plek die helpt om de biodiversiteit te herstellen.

Verder roepen met dit procject mensen op om https://voedselparkamsterdam.nl/ te steunen. De enige polder in amsterdam, met vruchtbare kleigrond zonder landbouw gif. Stop de de bulldozers. Zie ook: http://behoudlutkemeer.nl/ 

Locatie De Eetbare Stoep: voor de poort van Nut en Genoegen, Sloterdijkerweg 21

Soms is er  dan ook wat oogst van groenten, bloemen of zaden over, die delen we dan uit.

Heb je vragen over dit project, wil je helpen, mail dan naar irispoels@gmail.com of bel naar 06-41255361 
 

Kosten
Gratis

Gestart op zo 31 juli 2022. Beëindigd ma 31 oktober 2022
Deel dit: