Workshop Gefermenteerde Pittige Saus: Sriracha
Sriracha is een pittige gefermenteerde Thaise chilisaus. Gefermenteerde groenten bevatten heilzame krachten voor de darmflora, namelijk probiotica, die tijdens het fermentatieproces zijn ontstaan.
Deze workshop wordt besteed aan dit bekende pittige Thaise sausje dat bij Zuid-Oost Aziatische restaurants een begrip is geworden. Zodra je de zelfgemaakte versie proeft wil je nooit meer een fles sriracha uit de winkel halen.
Nihal neemt potjes mee van een nog niet afgemaakte batch om het fermentatieproces te laten zien, met uitleg over voedselveiligheid. Deze potjes zijn klaar voor de laatste stap en worden tijdens de workshop afgemaakt.
Daarna is er een gezellige proeverij met inspirerende ideeën over hoe sriracha kan worden benuttigt. Elke deelnemer krijgt een proef-potje en instructies mee naar huis.
Workshopdocent is Nihal
De workshop is van 14.15 – 17.15 uur
RESERVEREN