Activiteit

Wildplukwandeling met culinaire wildplukhapjes

zondag 13 november 2022 , 10:00 - 12:30 uur
Illustration

Wildplukgids Yola Galinsky neemt je mee over het terrein van NoordOogst en laat je stilstaan bij eetbare wilde kruiden- en plantensoorten waar je normaal misschien aan voorbij zou gaan. De wandeling is bedoeld ter kennismaking met wat er onopgemerkt om ons heen groeit en bloeit, zowel in de stad al daarbuiten.

De natuur heeft zo veel te bieden voor wie er oog voor heeft. Al je zintuigen worden aangesproken, we zoomen in. Kijk, voel, ruik en proef! Welke vorm, kleur, textuur, geur en smaak neem je waar?  Hoe herken je planten? Waar let je op? Pas op voor look-alikes en giftige planten. We respecteren de wildpluk-codes om onszelf en de natuur niet te schaden.

Wilde eetbare en geneeskrachtige planten, ook in de herfst is er genoeg te vinden, fris en smaakvol. Boordevol vitaminen en mineralen, ze helpen je om te reinigen (detox) en je immuunsysteem en stofwisseling te versterken.  Bovendien zijn het verrassend lekkere smaakmakers voor in soep, salade of smoothie. 

Na de wandeling genieten we na met een culinair wildplukhapje, speciaal door de chef van restaurant Pof voor ons bereid met planten die we onderweg zijn tegengekomen.

Programma:

10:00 uur Aanvang bij Pof met koffie of thee

10:30 Start wandeling

12:00 Nagenieten met culinaire wildplukhapjes bij Pof

Meteorenweg 272, 1035RN Amsterdam

Prijs €22,50 (alles inbegrepen)

Aanmelden kan via de site van Pof:  https://pofamsterdam.nl/nieuws/wildplukwandeling/

of meteen naar het inschrijfformulier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf-Gvuc4GecuiSZoVOWKVEplkh-F0hEW5VxspfNX4wIn50IJA/viewform

Voor meer informatie of vragen kun je mailen naar: yola@yolagalinsky.nl 

Locatie
Noordoogst
Deel dit: