Activiteit

Mollentelling

za 11 feb 2023 - zo 12 feb 2023 , 0:00 - 0:00 uur
Illustration

De mol zelf zien we maar zelden, maar dankzij zijn molshopen zien we wel waar hij leeft. Tijdens de mollentelling brengen we dat in kaart. Want hoe meer we weten over dit bijzondere zoogdier, hoe beter we met hem samen kunnen leven. 

Meedoen aan de Mollentelling kan op verschillende manieren. Waarnemingen van mollen of mollensporen, zoals molshopen, kun je doorgeven via het speciale mollenmeldpunt of in de tuin via de Jaarrond Tuintelling. Ook via Telmee.nl kun je jouw waarneming doorgeven. Het belangrijkste is om de locatie, datum en type waarneming (molshoop, levende of dode mol) door te geven. Sta je bij een veld met veel molshopen? Maak dan een schatting van het aantal molshopen en voer dit getal bij het mollenmeldpunt in bij ‘Aantal individuen’. De verzamelde data wordt opgenomen in de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF). 

Ben je al een beetje bekend met het doorgeven van waarnemingen en gebruik je de app ObsIdentify hiervoor? Ga naar de app, log in en zoek naar de mollenchallenge 2023. De rest spreekt voor zich.

Als het echt niet lukt om via bovenstaande websites jouw waarneming in te voeren kun je hem doorgeven via info@zoogdiervereniging.nl. Geef hierbij in ieder geval de datum, locatie en type waarneming (molshoop, leven of dode mol) door.

Locatie
Heel Amsterdam

Gestart op za 11 februari 2023. Beëindigd zo 12 februari 2023
Deel dit: