Activiteit

Minicursus stinzenplanten

woensdag 22 maart 2023 , 19:30 - 22:00 uur
Illustration

Het is voorjaar – bloeitijd voor de vroege vogels onder de planten. Onder deze bloeiers zijn ook veel stinzenplanten te vinden, zoals de sterhyacint, holwortel en hondstand. Maar wat zijn stinzenplanten eigenlijk en waar komen ze vandaan? Zijn deze voorjaarskinderen ooit meegenomen door terugkerende kruisvaders, zijn ze ontsnapt uit kloostertuinen, of eeuwen geleden door landschapsarchitecten aangeplant?  Waar zijn deze planten zoal te zien, en kun je zo ook in je eigen tuin planten?

Wil je er meer over weten en dat moois ook met eigen ogen aanschouwen? Geef je dan op voor deze minicursus, georganiseerd door de KNNV (dé vereniging voor actieve natuurliefhebbers en –beschermers) afdeling Amsterdam. De cursus is in handen van Hein Koningen, plantenspecialist bij uitstek.

De cursus bestaat uit twee delen. Op woensdag 22 maart  is er een presentatie over o.a. de oorsprong, het voorkomen en de verschillende soorten stinsenplanten. Op zaterdag 1 april zullen we vele soorten tijdens een dagexcursie op verschillende plaatsen in Haarlem zelf kunnen bewonderen.

De minicursus is vooral bedoeld voor mensen die (nog) geen lid zijn van de KNNV.  Kosten zijn € 15,-  die verrekend zullen worden met je contributie als je lid wordt. Ook heb je dan recht op gratis deelname aan nog twee minicursussen. Zie voor meer info www.knnv.nl/amsterdam

Opgeven verplicht via Hanny van Wijgerden h.van.wijgerden@upcmail.nl

Kosten
Gratis voor leden
Kosten toelichting
Deze cursus is o.a. bedoeld als kenningsmaking met de KNNV Amsterdam. Mensen die lid worden van de KNNV betalen niets (en krijgen nog 2 andere minicursussen gratis. Zonder lidmij zijn de kosten €15,-
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
omschrijving doelgroep Voor iedereen geïnteresseerd in natuur, en planten in het bijzonder
Deel dit: