Activiteit

Help de (wilde) bij op Wereld Bijendag

zaterdag 20 mei 2023 , 13:30 - 15:00 uur
Illustration

Het gaat steeds slechter met de (wilde) bijen, daarom slaan Natuur&Milieuteam Zuid, Amstelglorie Academie en GroeneBuurten op Wereld Bijendag de handen ineen en organiseren een spoedcursus “Help de Bij”, in Amsterdam Zuid.

Met informatie, zaden, rondleiding op een prachtige groene locatie en uitleg door bijenbalkonier & do-it-yourself man Caspar Janssen, schrijver van ”Het bijenbalkon” en bijenhotelman John, hopen we iedereen te inspireren om aan de slag te gaan om bijen te helpen.  Aan het eind van de middag krijg je een zakje bijenzaadjes mee van de Bijenstichting om te zaaien in je tuin of op je balkon of gewoon op de groenstrook bij jou in de buurt.

Caspar Janssen
Caspar Janssen (Zevenaar, 1962) is schrijver/journalist/columnist. In ‘Het bijenbalkon’ vertelt Caspar Janssen over de missie om natuur aan te brengen in de stad. Onder het motto ‘niet zeuren maar doen’ besloot Janssen in het vroege voorjaar van 2019 zijn kale stadsbalkon om te vormen tot een paradijs voor vlinders, bijen en andere beestjes. Dat leidde voor de onervaren tuinier tot een leerzame, vrolijke en soms verbluffende ontdekkingsreis, op zijn eigen balkon, maar ook door de wereld van kwekers, potgrond, bijen- en vlinderplanten, insectenhotels, plantenpotten, insecten, vogels, andere beestjes, biologen en buren. Met hulp van kenners slaagt hij uiteindelijk in zijn missie: een balkonjungle creëren met honderden soorten beestjes, die zijn balkon opeens beschouwen als bron van voedsel en als ideale biotoop voor de voortplanting.

Wereld Bijendag 
World Bee Day is wereldwijd uitgeroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor het belang van bijen op initiatief van Slovenië. Het initiatief World Bee Day wordt in Nederland georganiseerd/gecoördineerd door Stichting Bijenvrienden en de Bijenstichting.

Help jij de bij een handje?
Wil je ook geinspireerd worden op deze middag? Geef je dan op via het formulier of via info@GroeneBuurten.nl. Er is beperkt ruimte dus geef je snel op! Deelnamekosten zijn €5 (€2,50 met NMTpas)

Je ontvangt het adres van de prachtige groene locatie (in Amsterdam Zuid) na inschrijving.

* Wij organiseren activiteiten zoals lezingen kostendekkend. Dat betekent dat we geen winst maken op activiteiten en dat de opbrengst naar de spreker en eventuele organisatorische en administratieve kosten gaat. Onze regels voor betaling en restitutie staan op deze pagina.

Locatie
Locatie wordt toegestuurd na aanmelding
Kosten toelichting
€5 (€2,50 met NMTpas
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: