Activiteit

Feestelijke opening speeltuin De Brettenburg

zaterdag 8 juli 2023 , 14:00 - 16:00 uur
Illustration

In het ruige natuurgebied De Bretten zijn gratis avontuurlijke speelplekken voor kinderen. Kom op zaterdag 8 juli vanaf 14 uur een kijkje nemen tijdens de feestelijke opening van de vernieuwde speeltuin nabij de Australiëhavenweg. Voor mindervaliden kunnen we een parkeerplek reserveren; stuur een mail naar debretten@amsterdam.nl.

Samen met de jeugdige winnaar van de prijsvraag, opent Nazmi Türkkol, dagelijks bestuurder van Nieuw-West, de vernieuwde speeltuin: een klim-, klauter- en avonturenpad waar kinderen van verschillende leeftijd naar hartenlust kunnen spelen. 

Kinderen kunnen zich tijdens de opening laten schminken als een dier van De Bretten, meedoen aan sport- en spelactiviteiten en de nieuwe speeltuin volop uitproberen. Voor volwassenen is er interessante informatie over de natuur in De Bretten. 
Er is uiteraard koffie en thee en heerlijk ijsje voor iedereen om de opening te vieren.

Kinderen kunnen voorafgaand aan de opening meedoen aan een prijsvraag. Lees hoe uw kind kans maakt op een leuke prijs: https://www.amsterdam.nl/stadsdelen/nieuw-west/nieuws/bretten/ 

Ben je daarna nog niet uitgespeeld? Ook de speeltuin nabij Tuinpark De Groote Braak, Daveren 25 (ook in stadswildernis De Bretten), is vernieuwd en zeker een leuke bestemming voor een later moment.

Locatie
Speeltuin De Brettenburg ligt vlak bij de Australiëhavenweg. Gebruik op Google Maps de zoekterm 'Speeltuin De Brettenburg'.

Bereikbaarheid met OV: buslijn 21 of buslijn 61. Uitstappen bij halte J. Cabeliaustraat of halte H. Colijnstraat. U loopt door de Jacob Cabeliaustraat (verderop heet deze de Willem Schermerhornstraat) naar het kruispunt met de N200. U steekt de N200 over en loopt nog een stukje rechtdoor over het voetpad rechts naast de Australiëhavenweg. Vlak voor het parkeerterreintje gaat u rechtsaf het verharde pad op dat naar beneden loopt. Al gauw ziet u de speeltuin.

Bereikbaarheid met de fiets of te voet: via het fiets-/voetpad langs de Australiëhavenweg. Aan de oostkant van de Australiëhavenweg ziet u iets ten noorden van de N200/Haarlemmerweg een parkeerplaats. Daar neemt u het pad naar beneden om naar de speeltuin te gaan. De parkeerplaats is klein dus het is aan de raden om te voet, met de fiets of met het OV te komen.
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Gezinnen.
Thema
Sport / spel
Illustration
 
Deel dit: