Activiteit

Lutkemeerfietstocht

zondag 13 augustus 2023 , 11:30 - 14:30 uur
Illustration

Op zondag 13 augustus is er een Lutkemeerfietstocht, waarbij je kunt fietsen vanaf Westerpark naar de Lutkemeerpolder. De fietstocht start om 11.30 uur, en je hebt de keuze uit twee startlocaties:

  • 11.30 uur bij de hoofdingang van Westerpark (Westerpark 1) of
  • 11.45 uur bij de Eetbare Stoep (Sloterdijkerweg 22)

De fietstocht (heen) is ongeveer 10 km lang en eindigt rond 13.00 uur bij Boerderij de Boterbloem op Lutkemeerweg 262B, 1067 TH Amsterdam. Hier volgt een korte wandeling en uitleg over de situatie in de polder. Je hebt de mogelijkheid om biologische producten van het land te kopen en een drankje te nuttigen in de winkel van de boerderij. Je ontvangt informatie over het burgerinitiatief Voedselpark Amsterdam

Voedselpark Amsterdam is een breed gedragen burgerinitiatief.  Amsterdammers zetten zich in om zoveel mogelijk vruchtbare grond van de Lutkemeerpolder te behouden. Deze polder van 60 hectare groot dreigen we te verliezen, de gemeente Amsterdam wil hier enorme distributiehallen neerzetten. De polder ligt 5 meter onder NAP. Bebouwing van deze polder gaat o.a. zorgen voor meer hittestress, meer fijnstof, verkeersoverlast en afname van de biodiversiteit. Burgerinitiatief Voedselpark Amsterdam wil de grond behouden voor de Amsterdammers, voor een gezonde toekomst. Wordt dit de grootste common van Amsterdam?

Een Voedselpark is een wens van duizenden Amsterdammers. Een dergelijk park in de Lutkemeerpolder met de kennis van nu hoe ziet dat er dan uit?  Wat draagt dit bij aan bijvoorbeeld:

  • Klimaatadaptatie
  • Lokaal en biologische voedselvoorziening
  • Waterkwaliteit
  • Problemen arm/rijk
  • Duurzame recreatie mogelijkheden in de nabije omgeving
  • Biodiversiteit
  • Gezonde leefomgeving

Zie: https://voedselparkamsterdam.nl/geef-de-bodem-jouw-stem/

De fietstocht en wandeling zijn geschikt voor iedereen met interesse in natuurbehoud, stadslandbouw of biodiversiteit. De wandeling eindigt om 15.30 uur. Het belooft een interessante en leerzame ervaring te worden voor alle deelnemers!

Zie ook: https://voedselparkamsterdam.nl/ 

Graag aanmelden via info@detuinenvanwesterpark.nl 

Locatie
Lutkemeerpolder
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 10 jaar
Illustration
 
Deel dit: