Activiteit

GEANNULEERD wegens regen en wind

vrijdag 22 september 2023 , 21:00 - 0:00 uur
Illustration

Nachtbraken in sportparken Middenmeer en Voorland in Amsterdam Oost. 

Het ontdekken van de nachtelijke belevenissen van niet-mensen. 

We denken dat alleen wij- mensen- een uitgangsleven hebben in de nachtelijke stad. Elkaar ontmoeten op een terras of bij een concert. Maar wat denk je van flirtende vleermuizen en dansende nachtvlinders. Tijdens deze avond ontdek je, met ons programma Nachtbraken, dat er meer leven in de nachtelijke brouwerij is. En hoe waardevol de donkerte is voor de biodiversiteit.

Met ervaren deskundigen, ecologen en enthousiaste vrijwilligers gaan we  luisteren naar de nachtelijke liederen van vogels, bekijken we de schoonheid van nachtvlinders en spotten we de verscheidenheid van vleermuizen. Ook zullen we kijken op welke wijze vissen en andere waterdieren de nacht doorbrengen. En weet jij wat het diner van een uil is? Ook dat gaan we ontdekken. Dit doen we – als het weer toelaat- onder een prachtige sterrenhemel die onder begeleiding van de Volkssterrenwacht bekeken zal worden. 

Dit alles vindt plaats in de mooiste sportparken Middenmeer en Voorland op het terrein van de 1e  Vlinderidylle. We starten rond 21:00u en rond 24:00 uur zullen gaan stoppen. Het zou zomaar kunnen dat de nachtvlinderaars en de sterrenkijkers iets langer doorgaan. En mocht je eerder naar huis willen, dat kan altijd. 

Contact: Lidy Zeinstra, 06-34770968, lidy@anmec.nl  

Dit programma is samengesteld en wordt uitgevoerd i.s.m. Groenpunt020. 

Vlinderidylle in sportparken Middenmeer en Voorland

Locatie
Vlinderidylle in sportparken Middenmeer en Voorland = Middenmeerpad op locatie oud TOG - bij de 2 bocht naar rechts in het Middenmeerpad vanaf de Kruislaan een klein stukje naar links om het veld te bereiken ( je ziet het nachtvlinderscherm zeer waarschijnlijk wel)

Parkeren niet toegestaan op locatie, wel voor de Jaap Edenbaan of op parkeerterrein Voorland bij hockeyclub Athena. (betaald parkeren tot 21 uur)
vanaf Jaap Edenbaan parkeerterrein 5-10 minuten lopen, vanaf parkeerterrein Voorland minder lang maar dat is 's avonds een beetje uitgestorven zonder toezicht.
Vanaf Jaap Edenbaan terug lopen naar de Kruislaan en dan richting Science Park NS station, eerste fiets/voetpad rechts (na 200 meter) is het Middenmeerpad. In de 2e bocht is de ingang naar het veld waar wij zullen staan. Met de fiets is dit prima te bereiken.
Het bruggetje heeft maar aan één kant een leuning met vlaggetjes, aan de andere kant plaatsen we een pylon zodat je niet in het water kunt vallen.
Fietsen niet aan de leuning vast maken zodat de hulpdiensten zonder problemen het veld zouden kunnen bereiken in geval van nood zet ze na het bruggetje rechts bij het Vlinderidylle bord en het bankje alsjeblieft
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
als je je aanmeldt dan kun je een mail ontvangen als er een wijziging in de locatie of annulering door weersomstandigheden is.

Aantal aangemelde deelnemers: 38

Deze mensen komen:
- Manja de Neef
- Els de Vos
- Betty Wijnhoven
- Tanne de Goei
- Annemieke Hondius
- Etchica Voorn
- Pascale Herrebrugh
- Mark Coorengel
- mb lambert
- Marisca Jones
- Carien Sprenkeler
- Frank Wendte
- Kiki Heessels
- Michiel Siemssen
- maria blaisse
- Nanouk de Jong
- Ilse Kulderij
- Manuela van Borselen
- David Britt
- Daniela Simal
- L B
- Annelies Kannekens
- Celine Van den Berg
- Stefanie Kuiper
- Menco Weismuller
- Sanne Remmerswaal
- Ashanti Richardson

Meld je aan
Deel dit: