Activiteit

Amsterdam Groen! Festival (100% gifvrij)

zondag 26 mei 2024 , 11:00 - 18:00 uur
Illustration

Waarom zijn gifvrije planten zo belangrijk voor de biodiversiteit? En waar kan je ze kopen? Deze vragen en meer worden zondag 26 mei beantwoord tijdens het Amsterdam Groen! Festival, op stadskwekerij Noorderbloemen. Verwacht een biologische plantenmarkt van alle Amsterdamse kwekerijen (Noorderbloemen, Kwekerij Wiering en De Tuinakker), een kleine groenmarkt, workshops & lezingen van groen-experts, live-muziek en een pop-up café. Kom gezellig langs, leer over het belang van gifvrij en geniet van deze groene idylle midden in Amsterdam-Noord.

Hieronder het hele programma. Behalve voor Studio Miep hoef je je nergens voor op te geven, de toegang is gratis en vol is vol. Wil je zeker zijn van een plekje, kom dan op tijd!

Bij de entree ontvang je 26 mei een programma met plattegrond.

Wil je meer weten over de groen-experts? Bekijk de instagram- en facebookpagina van het Amsterdamgroenfestival, hier is iedereen uitgebreid voorgesteld. 

Lezingen/workshops groen-experts:
11.15 - 11.45  Publicist Katja Staring vertelt over Slowflowers: een beweging van kwekers die zonder pesticiden seizoensbloemen teelt, plus de titel van het boek dat Katja hier onlangs over schreef.
12.00 - 12.45  Journalist Caspar Janssen, schrijver van het boek Bijenbalkon – Hoe creëer je je eigen gonzende en zoemende bijenbalkon met wilde en inheemse (dus gifvrije) planten? 
13.00 - 13.45  Biologisch kwekersduo Wilde bloemen Amsterdam – Zo vergroot je  je de biodiversiteit met het kweken van bloemen in je eigen tuin(tje).
14.00 - 14.45  Tuincoach Elise Groothuis aka Juf in ’t groen - Hoe werkt ecologisch (moes)tuinieren en wat is het nut van insecten en vogels in je tuin?
15.00 - 15.45  Boswachter/schrijver Jocelyn de Kwant vertelt hoe zij een verwaarloosd Amsterdams plantsoen voor haar deur omtoverde tot een inheems paradijs vol bloemen, vlinders, bijen en kikkers. (klimaattuinslotermeer.nl)
16.00 - 16.45  Diana Jurgens van De tuinvrouwen geeft gouden tips en trucs voor stadstuinieren. Waar moet je beginnen als je nog helemaal geen groene vingers hebt?

11.00 – 14.00 (op inschrijving) Tuinontwerper Studio Miep geeft persoonlijk gratis tuinadvies & tuinschets. Reserveren verplicht. Geef je op door een mailtje te sturen met jouw vraag/situatie en telefoonnummer naar miep@studiomiep.nl

14.00 - 17.00 Sluit je aan bij de doorlopende vlinderkaravaan van Amsterdams bekendste vlinderman Nicky Castricum van Vlindertuin Mot in Mokum en leer over vlinders, inheemse waardplanten en hoe jij met een paar simpele acties meer vlinders in je tuin kan krijgen.

16.00 – 17.00 Loop mee met een stadssafari door het Noorderpark met Koen Wonders, stadsecoloog en co-writer van vogelatlas Amsterdam. Voor aanvang verzamelen bij de ingang (het hek) aan de Heggerankweg.

Biologische plantenmarkt 
De drie biologische kwekers van Amsterdam: Kwekerij Noorderbloemen, Kwekerij Wiering en Kwekerij de Tuinakker verkopen van 11.00 tot 17.00 hun mooiste op Amsterdamse grond gekweekte biologische planten.
‘Praatje van de kweker’
Deze kwekers zijn vanzelfsprekend wandelende experts als het gaat over biologisch en ‘natuurlijk’ tuinieren. Op twee momenten houden ze elk een zogenaamd ‘praatje van de kweker’, als je op dit tijdstip bij de betreffende kraam staat, kan je meeluisteren. 
11.30 & 14.30 Alies Fernhout – Kwekerij de Tuinakker
12.30 & 15.30 Paul & Boukje Wiering- Kwekerij Wiering
13.30 & 16.30 Dagmar van Wijngaarden, Daniel Naami – Kwekerij Noorderbloemen

Horeca 
Hapjes en drankjes worden verzorgd door een pop-up van onze geweldige buren van café De Ceuvel.

Live muziek
De Amsterdamse stringband Leadbeaters speelt een mix van rhythm & blues, cajun, bluegrass, old timey trads en dat alles, zoals ze zelf zeggen ‘too rock’n’roll to be folk’. The Leadbeaters spelen om 13.00 en om 14.30.

Zondag 26 mei: 11.00 - 18.00 uur, kwekerij Noorderbloemen, Heggerankweg 61 Amsterdam-Noord, toegang gratis, meer info op amsterdamgroen.nl

Locatie
Kwekerij & Pluktuin Noorderbloemen
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: