Activiteit

Groenroute Geuzenveld

zaterdag 15 juni 2024 , 13:00 - 16:00 uur
Illustration

Op zaterdag 15 juni 2024 is alweer de tweede Groenroute Geuzenveld!
Een middag waarop je gratis de tuinen van bewoners, toffe groenplekken en bijzondere openbare beplanting kunt ontdekken in deze groene wijk van Amsterdam.

Er zijn mooie bewonerstuinen te bewonderen; van een verrassend groen dakterras met uitzicht op het Lambertus Zijlpein tot een wilde voortuin op het noordoosten waar de natuur zijn gang kan gaan en een achtertuin gevuld met groenblijvende klimmers, rozen en schaduwplanten. 

Daarnaast zijn onder andere deze geweldige groenplekken te bezoeken: binnentuin Geuzenhoek Cordaan, biologische Kwekerij Wiering, Tuinpark TIGENO, MijnStadstuin, Volkstuinpark De Eendracht, Zorgtuin Dollywood in de polder, Fruittuin van West en binnentuin Stichting De Brug.  

Leuke workshops voor jong en oud zijn er deze middag ook, zoals het maken van een bloemstuk onder begeleiding van een ervaren bloemist, het samen schilderen van een landschapschilderij en een speurtocht met opdrachten door de wijk. En wil je weten hoe je zelf meer groen in je buurt kan creeren of hoe je hittestress en wateroverlast kan tegengaan, dan kun je op het plein terecht voor tips.

De routekaart is vanaf 12.30u op te halen bij PLEINKAMER, Lambertus Zijlplein 7 en de tuinen zijn tussen 13.00 en 16.00u te bezoeken. Het volledige programma is te vinden op www.instagram.com/groenroutegeuzenveld of www.facebook.com/groenroutegeuzenveld  

Groenroute Geuzenveld wordt mede mogelijk gemaakt door: Samen voor het Lambertus Zijlplein, The Bookstore Foundation, PLEINKAMER, OBA, Eigenwijks, Buurtcampus Nieuw-West, Stadgenoot, stadsdeel Amterdam Nieuw-West en Fonds voor Nieuw-West. 

 

Locatie
Lambertus Zijlplein
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: