Activiteit

Lutkemeerommetje thema Sjoemelgroen

zondag 2 juni 2024 , 11:00 - 12:30 uur
Illustration

Op zondag 2 juni  is er weer een Lutkemeerommetje. Een uitgelezen kans voor iedereen die de polder wil leren kennen. 

Het ommetje is een korte (ca 2 km) wandeling door de Lutkemeerpolder waarin vooral kennis over de natuurwaarden van de polder wordt gedeeld. Je krijgt ook meer informatie krijgt en vragen kan stellen over de stand van zaken rond Voedselpark Amsterdam

Lutkemeerommetje

Tijd: 11.00 – 12.30 uur
Locatie: Boerderij de Boterbloem Lutkemeerweg 262B, 1067 TH Amsterdam

Meld je aan via activiteiten@voedselparkamsterdam.nl 
Wees er snel bij want er is plek voor max. 20 personen.

  • We verzamelen voor de wandeling om 11.00 op het terras bij Biologische Boerderij de Boterbloem Lutkemeerweg 262B, 1067 TH Amsterdam.
  • De fietstocht en wandeling is geschikt voor iedereen met interesse in behoud van de natuur, stadslandbouw of biodiversiteit.
  • Leeftijd vanaf 10 jaar.

TIP Natuurmarkt Oeverlanden

Bezoek  2 juni aansluitend de natuurmarkt 13.00 - 17.00 . Op zondag 2 juni is de afsluiting van de feestweek 40 jaar vereniging De Oeverlanden Blijven! Op deze dag wordt van 13.00 tot 17.00 uur een natuurmarkt gehouden. Hier zullen organisaties die de natuur en duurzaamheid als doel hebben, zich presenteren. Ook Voedselpark Amsterdam zal van de partij zijn. Het adres van de Natuurmarkt is Riekerweg 32, 1066 BT Amsterdam. Bij het NME centrum.

THEMA Sjoemelgroen

De hoeveelheid openbaar groen is in Amsterdam de afgelopen 5 jaar met bijna 2% gedaald (qua oppervlak vergelijkbaar met 80 voetbalvelden). Amsterdam ziet het anders: volgens de gemeente is er juist méér beschermd groen gekomen. Het heeft alles te maken met de rekenmethode van Amsterdam. Groene daken en groene gevels worden meegerekend, net als kunstgrasvelden, binnentuinen, weilanden, wandel- en fietspaden en zelfs water. Deze sjoemelmethode krikt de cijfers op, maar als bewoner heb je er niks aan. Kinderen kunnen niet spelen in groene gevels, binnentuinen en weilanden zijn niet openbaar, op kunstgrasvelden leven geen insecten en water en fietspaden zijn helemaal niet groen. 

Wil je je meer verdiepen in het referendum - https://rhgs.nl/

Trap er niet in. Stem 6 juni tegen het nieuwe beleidskader Hoofdgroenstructuur.

Heb je vragen over deze activiteit? Mail of bel dan Iris Poels 06-41255361 / activiteiten@voedselparkamsterdam.nl 

Wil je ons steunen in onze strijd voor het behoud van de Lutkemeerpolder? Een vrijwillige donatie aan Voedselpark Amsterdam wordt zeer gewaardeerd: https://voedselparkamsterdam.nl/ja-ik-doe-mee/ 

Heb je Voedselpark Amsterdam bezocht? Voel je vrij om mooie reviews en foto’s achter te laten op Google Maps.

Locatie
Biologische Boerderij de Boterbloem
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 10 jaar

Illustration
https://rhgs.nl/
maximum aantal deelnemers
20
Deel dit: