Activiteit

Bosbad Groene Hemel 29 mei

woensdag 29 mei 2024 , 13:15 - 16:00 uur
Illustration

Bosbad in Groene Stads-oase 

Kom mee en onderga een sfeervolle onderdompeling in de (nabije) natuur. Ervaar rust, stilte, en laat je verwonderen. Als deelnemer ontvangt je inspirerende uitnodigingen om al je zintuigen te gebruiken en te verscherpen. Door verbinding mét de natuur ontstaat er ruimte om 'uit je hoofd' te komen. Een Bosbad is supergezond en  stimuleert behalve je immuunsysteem ook je creativiteit en concentratie 
De korte wandeling wordt afgesloten met een kop kruidenthee en kleine lekkernijen.

extra info:: 

Wat doet Bosbaden/Forest bathing/Shinrin Yoku ?
Het is een goede methode om tot rust te komen en het welbevinden een boost te geven. Het heeft aspecten die aan mindfulness doen denken, maar is meer naar buiten gericht dan naar binnen. Bosbaden helpt je jezelf te helen en je omgeving. 

Als volleerd gecertificeerd bosbad-gids (Academy of forest bathing) neem ik je graag mee op een ‘zintuiglijk’ avontuur in de nabije natuur.  
Je hoeft voor een onderdompeling in de natuur helemaal niet ver weg te reizen, je kunt het ook dichtbij huis doen.  Shinrin Yoku is in de jaren 80 in Japan ontstaan om mensen uit de kantoren in connectie te brengen met de groene natuur, als genezing voor stress en burn-out klachten.
Het is fijn om deze natuurbeleving in een groepje te doen, het voelt veilig en er is ruimte voor contact en reflectie. Bovendien ontvang je bijzondere uitnodigingen die tot verwondering kunnen aanzetten. 
Kernwoord is ‘vertraging’. Door in een rustig tempo te lopen hebben we meer aandacht voor de natuurlijke wereld om ons heen. 
Je krijgt begeleiding hoe je je zintuigen kunt verscherpen.
Ook is er gelegenheid om je volledig te ontspannen omdat je even helemaal niets hoeft of moet. 
Het gaat om een zintuiglijke ervaring, die je in dit moment, ‘het nu’ brengt.  
De sessie wordt afgesloten met een sfeervolle theeceremonie waar ook een mogelijkheid is om te reflecteren of iets uit te wisselen.

Wanneer
Woensdag 29 mei 2024 | 13.15– 16.00 | De Groene Hemel, Westerpark, Overbrakerpad, Amsterdam

Duur
De workshop duurt 2,5 uur

Kosten
Op basis van donatie

Info en reserveren:  via contactformulier website
of mail: annaeerde@gmail.com

'Bosbad in de stad' is een initiatief van Annalies van Eerde, visual artist/kunstdocent. Zij organiseert creatieve workshops met 'natuur' als thema.

Locatie
Naast de kinderboerderij ligt de Roos schooltuinen. Overbrakerpad, westerpark
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
Op basis van donatie.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
maximum aantal deelnemers
8
Deel dit: