Activiteit

Ontdek de Toekomst van Voedsel in de Lutkemeerpolder.

vr 14 jun 2024 - za 15 jun 2024 , 10:30 - 18:00 uur
Illustration

Een creatief en interactief evenement op 14 en 15 juni organiseert Voedselpark Amsterdam een uniek tweedaags evenement in de Lutkemeerpolder. Dit evenement is voor iedereen die geïnteresseerd is in lokaal voedsel, natuurinclusief stadsleven, duurzaamheid en creativiteit. Of je nu stadsboer, tuinder, buurtbewoner of gewoon nieuwsgierig bent, je bent van harte welkom! 

Wat kun je verwachten?

 • Vrijdag 14 juni: 
  • Kleiworkshop (10:30-13:00): Maak kunstwerken van klei uit de polder, onder begeleiding van kunstenaar Esra Sakir.
  • Potluck lunch (13:00-14:00): Deel jouw favoriete gerecht met anderen. Neem zelf iets mee om uit te delen!
  • Workshop gereedschap maken (14:00-18:00): Maak je eigen tuingereedschap en ontdek de verhalen achter ons voedsel. Neem je eigen gereedschap mee. De middag is gewijd aan tuingereedschap. Door middel van een workshop gereedschap maken zullen we persoonlijke verhalen en relaties met de bodem achterhalen, terwijl we gereedschap herontwerpen voor lokale voedselsystemen, geïnspireerd door de visie van het Voedselpark. Deze workshop wordt georganiseerd door het Rurban Collective van de Universiteit Twente en uitgevoerd door Will van Twuijver van Toekomstboeren.Verplicht voor deelnemers: Neem één stuk gereedschap mee dat je gebruikt bij het tuinieren en waarmee je kunt vertellen over je eigen relatie met aarde en voedsel. Dit kan oud gereedschap zijn dat gerepareerd moet worden of gereedschap dat iemand uit je familie vroeger gebruikte.
  • Feestelijke opening Lutkemeer keramiek tentoonstelling (17:00-18:00): Bewonder kunstwerken geïnspireerd door de polder. Tijdens deze openluchttentoonstelling exposeert Esra Sakir de verschillende keramiekwerken die zijn gemaakt door deelnemers aan de workshopreeks “The Future of Mud”, die deel uitmaakte van een artistieke residentie in samenwerking met Waag Future Lab en Voedselpark Amsterdam.
 • Zaterdag 15 juni:
  • Biodiversiteitsworkshop (11:00-15:00): Ga op avontuur in de natuur en leer hoe we de biodiversiteit in de polder kunnen beschermen. Inclusief lunch!
  • Kunstenaarsgesprek (12:00-14:00): Praat mee over de tentoonstelling en de toekomst van voedsel.

Praktische informatie:

 • Datum: 14 en 15 juni 2024
 • Tijd: Vrijdag van 10:30 tot 18:00 uur, zaterdag van 11:00 tot 15:00 uur
 • Locatie: Boterbloem, Lutkemeerweg 262B, 1067 TH Amsterdam
 • Kosten: Gratis! - wel inschrijven! 
 • Aanmelden: Schrijf je snel in via dit formulier  (het formulier is in het Engels, maar je kunt in het Nederlands antwoorden).

Meer informatie:

Bezoek onze website voor meer informatie en het volledige programma: https://voedselparkamsterdam.nl/14-juni-verkennen-en-verbeelden-van-voedseltoekomsten/

Heb je vragen of hulp nodig bij het aanmelden? Stuur dan een e-mail naar activiteiten@voedselparkamsterdam.nl.

Kom samen met stadsboeren, volkstuinders, buurtbewoners, ecologen en ontwerpers de toekomst van ons voedsel verkennen en verbeelden! We kijken ernaar uit je te zien in de Lutkemeerpolder!

Voedselpark Amsterdam is Samen bouwen aan een duurzame voedseltoekomst

 

Locatie
Biologische Boerderij de Boterbloem
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 10 jaar
Omschrijving doelgroep 
Dit evenement is voor iedereen die geïnteresseerd is in lokaal voedsel, natuurinclusief stadsleven, duurzaamheid en creativiteit. Of je nu stadsboer, tuinder, buurtbewoner of gewoon nieuwsgierig bent, je bent van harte welkom!
start / einde
Gestart op vr 14 juni 2024. Beëindigd za 15 juni 2024

Documenten
Deel dit: