Activiteit

Wadi-wandeling & kennissessie Rivierenbuurt

vrijdag 14 juni 2024 , 15:00 - 17:30 uur
Illustration

Hoe werkt een wadi?

Altijd al willen weten hoe een Wadi werkt? Wandel mee en maak kennis met Wadi’s in de Rivierenbuurt. Natuurlijk samen met Professor Wadi, Dr.ir. Floris Boogaard, water en wadispecialist.

Dat Wadi’s hot zijn wisten we al. Ook in de Rivierenbuurt zijn er steeds meer. Het zijn groene greppels die enorme hoeveelheden regenwater kunnen opvangen, zuiveren en infiltreren in de bodem. Ze helpen daarbij tegen overstromingen bij stortbuien én zorgen voor vergroening. En het zijn prachtige tuintjes. Een wadi kun je eigenlijk overal aanleggen. Ook in je eigen tuin of in je buurt. Maar welke planten kun je het beste planten in een wadi en hoe moet je dit onderhouden?

Kom en wandel met ons mee. Samen gaan wadi’s ontdekken en aansluitend deelt Professor Wadi, Dr.ir. Floris Boogaard zijn kennis met ons. Floris Boogaart is water en wadispecialist met een schat aan kennis en ervaring over de grootste opgaven voor een klimaatbestendige toekomst: droogte, hittestress en wateroverlast. Hij houdt zich al sinds 1999 bezig met wadi’s, toen ze voor het eerst grootschalig werden aangelegd in Nederland.

Aanmelden

Meld je snel aan via: nmtzuid.nl/wadi-rivierenbuurt

Eigen bijdrage: EUR 7,50 p.p.
Stadspas met groene stip: EUR 5,- p.p.

Start wandeling 15.00 uur Merwedeplein. Start lezing 16.00 uur Weteringkerk Veluwelaan 20.

 

Locatie
Start wandeling: Merwedeplein
Lezing: Weteringkerk, Veluwelaan 20
Kosten toelichting
7,50 p.p. normaal tarief, met stadspas groene stip 5,- p.p.
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: