Nieuw bericht

Noord claimt GROEN in de stad!

geplaatst op 9 oktober 2019, 13:51 uur, door Nathalie van Loon

Als een ding de derde Groenste Dag van Noord van zondag 6 oktober laat zien is dat groen leeft in Noord. Van historisch groen tot experimenten met een circulaire voedselketen: Noord heeft het.

Manifest: Noord is Parkstad Amsterdam-Noord
Noord zit vol groene denkers en doeners en samen organiseren zij de Groenste Dag van Noord. Ook roepen zij Noord uit tot Parkstad Amsterdam. Met 50% van het groen op 30% van het grondgebied en 10% van de inwoners lijkt Noord dan wel een bevoorrecht stadsdeel, toch is al het groen hard nodig, aldus de oproep: “geef groene initiatieven een even grote stem als geld; niet aan de rand van de stad, maar daarbinnen. Niet alleen tijdelijk, maar voorgoed. Want als beton en asfalt eenmaal gestort zijn, komt het groen er zelden terug. Maak Amsterdam-Noord een groen paradijs: Parkstad Amsterdam!” Dat niet alleen de Duurzame 100 dit vinden, blijkt wel uit het manifest Parkstad Amsterdam-Noord: 650 Noorderlingen ondertekenden in 1 week tijd het manifest.

Groenste kaart(en): publieksfavorieten in Noord
Amsterdammers werd gevraagd hun favoriete groenste plekken in Noord op te sturen. Uit de ruim 70 inzendingen zijn de meest bijzondere, mooiste en leukste foto’s gekozen voor de nieuwe groenste kaart van Noord: een overzicht van alle denkers en doeners in Noord en bovenal een serie ‘groetjes uit Noord’ met foto’s van de groenstrook in de Meeuwenlaan, de Schellingwouderscheg, een lepelaar in de Wijkergouw en de IJhallen.

Natte Groenste Dag
De inmiddels derde Groenste Dag was groen en nat. Toch gingen, ondanks het weer, mensen de straat op om bijvoorbeeld zwerfafval te rapen, meer te leren over duurzaam bouwen en bomen te planten.

Foto