Nieuw bericht

Samen voor Biodiversiteitsprijs

geplaatst op 14 januari 2020, 22:30 uur, door GroeneBuurten

Heb jij een aansprekend projectidee dat de biodiversiteit op het platteland rondom Amsterdam helpt te herstellen en de lokale verbinding tussen bewoners en boeren versterkt? Doe dan mee aan de ‘Samen voor Biodiversiteitsprijs‘. Zo maken we van Nederland een mooier en prettiger land!

Win €25.000 voor jouw biodiversiteitsherstelproject

De Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel en het Wereld Natuur Fonds willen boeren en burgers stimuleren samen aan de slag te gaan met het versterken van de biodiversiteit in hun eigen regio. Denk daarbij aan het aanleggen van kruidenrijk grasland, bloemranden, aanplanten van struwelen, etc. Daarom hebben zij de ‘Samen voor Biodiversiteitsprijs’ in het leven geroepen. De twee meest inspirerende inzendingen winnen elk €25.000 voor de realisatie van hun project.

Op de website https://www.samenvoorbiodiversiteit.nl/stimuleringsprijs/ vind je de deelnamecriteria en het inschrijfformulier. De deadline voor het inzenden van je plan is 9 februari 2020.

Inspirerende voorbeelden

Enkele inspirerende voorbeelden van biodiversiteitsprojecten zijn:
• Bloeiende akkerranden door Stichting Bloeiend Boerenland (https://www.bloeiendboerenland.nl/)
• De ontwikkeling van twee voedselbossen door Amerkantop.com (https://amerkantop.com/ontwikkelen-van-twee-voedselbossen/)
• De aanleg van bloemstroken en bijenhagen rondom fruitgaarden door de Fruitmotor uit de Betuwe (https://www.defruitmotor.nl/)

GroeneBuurten is supporter van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel

2 foto's