Bericht

Vandaag: super lekkere pompoensoep te koop!

Geplaatst op 1 oktober 2020, 12:31 uur

Toen het nog winter was en de soeptuin er zelf uitzag als een nat bord soep, praatten we met alle mensen die we uit de buurt tegenkwamen over onze plannen en over soeprecepten. De meeste mensen die in die regen naar de Buurthaven kwamen waren hondenuitlaters. Eén van hen is Drew uit Israël, die goede herinneringen heeft aan oranje pompoensoep: Álles wat je in de soep doet is oranje: pompoen, wortel en zoete aardappel. Zoete aardappel doet het in Israël beter dan in Amsterdam, maar pompoen en wortel hebben we wel. Geweldig, die kleur in de tuin. Vooral het oogsten van een wortel: ‘Plop’ en de oranje verrassing komt van onder de grond. Met een beetje experimenteren werd dit de oranje pompoensoep van Soep uit Noord. Met als bijzonderheid een halve kweepeer, uit de tuin van buurvrouw, voor het zuurtje en de extra smaak. En samen met de rode peper is hij ook oranje.

Behalve de oranje pompoen soep is er natuurlijk ook de groente-zak van de week, met daarin diverse groente naar keuze o.a. palmkool, misschien nog een verdwaalde courgette, bleekselderij, savooie kool en diverse kruiden en kost net als de soep-zak  €8,-

Deze en nog andere groenten en kruiden kan je ook los kopen.

We vinden het heel fijn als je van te voren reserveert op reserveren@soepuitnoord.nl 

Zo weten we hoeveel we moeten oogsten en hoeven we niet alles wat overblijft op de composthoop te gooien.

Mocht het nou heel hard gaan regenen donderdagmiddag dan kan het zijn dat de verkoop van de groenten naar het huis van Buurman wordt verplaatst, dat is net aan de andere kant van de sluis op Buiksloterweg nummer 17. Hou de eventuele bordjes of je email in de gaten.

NB Covid-19: er is tijdens de verkoop eenrichtingsverkeer op de tuin en we vragen de soep-kopers voldoende afstand te houden en aanwijzingen van de tuinders op te volgen. Graag met pin of Tikkie betalen.

Alle informatie en de soep-recepten zijn ook te vinden op de website, www.soepuitnoord.nl Daar kan je ook zien welke soepen er nog meer aan komen.

Illustration
 
Deel dit: