Monique Laan

Professional, bewoner met interesse in groen
Mijn expertise

Kennis van een aantal groene organisaties in de stad die je verder kunnen helpen bij groene initiatieven die je zou willen nemen.
Netwerk van mensen, zowel professionals als bewoners die actief zijn voor het groen in de stad. 

Mijn mogelijkheden

Communicatie over de projecten. Vanaf half augustus 2023 tot half januari 2024 ga ik als projectleider buurt en communicatiemedewerker aan de slag bij ANMEC, Amsterdams natuureducatiecentrum, waar ik Inge Schooneveld zal vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof.  Vanuit die rol ga ik sowieso ondersteuning bieden bij de communicatie over projecten door mijn bijdrage aan de totstandkoming van de nieuwsbrieven van buurtgroen020.

Relevante ervaring

Bij GroeneBuurten in Amsterdam Zuid heb ik enkele jaren gewerkt als communicatiemedewerker (2019-2021). Ik heb in die tijd veel geleerd over groene projecten in de stad, hoe ze tot stand zijn gekomen en wie er allemaal bij betrokken zijn. Mijn netwerk is flink uitgebreid in die tijd. Ook heb ik veel organisaties leren kennen in de stad die zich voor groen inzetten en meegekregen hoe zij te werk gaan.


Tuinierlid bij moestuin De Spijteltuin 
In de Hoofddorppleinbuurt ben ik in 2020 en 2021 actief lid van moestuingroep De Spijteltuin geweest. Aanvragen subsidie voor nieuwe aarde, tuinsnippers en gereedschap en dit samen met andere leden inzetten voor een nog 'rijkere tuin' was een van de eerste zaken die ik initieerde. Daar is het mij samen met een ander tuinlid ook gelukt om een waterpunt te realiseren. Er kwamen veel hindernissen op ons pad, die we allemaal hebben overwonnen en na driekwart jaar was het ons gelukt!