Esther Krop

Professional
Mijn expertise

Mijn belangrijkste kwaliteiten zijn: (grafisch) ontwerp en communicatie, verbinden, netwerken, publiceren en activiteiten organiseren. Ik houd zowel van de praktische kant (met de handen in de aarde) als van de meer beschouwende kant.

Mijn mogelijkheden

Ik wil graag een bijdrage leveren aan de landbouwtransitie en het behoud van biodiversiteit. Voedselbossen zijn hiervoor een heel goed middel en spreken tot de verbeelding. De verbinding tussen natuur en cultuur heeft ook mijn interesse. 

Relevante ervaring

Ik heb een achtergrond in de culturele/grafische sector en werk op dit moment als medecoördinator bij Anna’s Tuin & Ruigte in Amsterdam Science Park. Ook maak ik deel uit van het kernteam Voedselbos Netwerk Amsterdam. Ik heb sinds 2019 meerdere voedselboscursussen gevolgd, o.a. de verdiepingscursus en de masterclass bij Wouter van Eck en een Permaculture Design Course bij Aranya Agriculture Alternatives in India. In de voedselboswerkgroep van Anna's Tuin & Ruigte doe ik praktijkervaring op.

De laatste 10 jaar heb ik een instituut geleid op het gebied van papier en drukwerk (monsterkamer.nl). En ik heb een ontwerppraktijk en uitgeverij (alaudapublications.nl).