Inge van Schooneveld

Bewoner, Ondernemer, Professional, Initiatiefnemer
Mijn expertise

Hoi! Ik ben een geboren en getogen Amsterdamse. 36 jaar geleden werd ik geboren in de Baarsjes, als dochter van een kunstenares en leraar Biologie. Mijn vader onderhield een botanisch tuintje aan zijn school in Naarden, waar hij de natuur inzette om kinderen met een leerachterstand meer zelfvertrouwen te geven. Die gedachte dat natuur en zelfredzaamheid hand in hand gaan is mij met de paplepel ingegoten. We gingen elk weekend de stad uit om op ontdekkingstoch te gaan, mijn vader kon de vogeltjes aan hun gezang herkennen en heel mooi vertellen over (bijvoorbeeld) de Teunisbloem en het Fluitenkruid. Het inspireerde. 


Toen ik 14 jaar was ging ik regelmatig naar de oude apotheek aan de Kloveniersburgwal, Jacob Hooy , om daar van mijn zakgeld papieren puntzakjes met geneeskrachtige kruiden te kopen. Ik weet nog heel goed dat mijn eerste aanschaf uit Duizendblad, Maretak, Sint Janskruid en Boerenwormkruid bestond. Ik probeerde er wel eens een thee of tinctuur van te maken, maar pas jaren later ben ik me er echt in gaan verdiepen. 


Met een omweg kwam ik een aantal jaren geleden in contact met een stichting voor inheemse kennis, o.a. over geneeskrachtige planten, waar ik uiteindelijk zelf bijna 5 jaar de communicatie deed. Ik ervaarde weer die intrinsieke kracht die van de kennis over planten uitgaat. Ik studeer nu Kruidengeneeskunde aan de Kruidenschool naast het Vliegenbos en heb er super veel plezier in. 

Mijn mogelijkheden

* Creatieve content maken en campagnes opzetten


* Een inspirerend verhaal vertellen


* Inheemse kennis overdracht (met goedkeuring van de 'elders')


* Geneeskrachtige kruiden 


* Wildplukken en advies geven over eetbare wilde planten


* Lekker en gezond plantaardig koken met kruiden


* Nederlands -> Engelse en Engels -> Nederlands vertalen


* Evenementen organiseren


* Workshops faciliteren


* Natuurlijke cosmetica op basis van botanische extracten


* Een beetje botanische fotografie


* Ik kan ook heel goed buikdansen :-)

Relevante ervaring

Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde ik de Master Algemene Cultuurwetenschappen, een studie die alumni voorbereid op het bestieren van culturele instellingen en musea, met name op beleidsniveau. Ik heb dan ook zowel een grote passie voor natuur als ook voor cultuur en het slaan van bruggen tussen werelden die in eerste instantie niets met elkaar te maken lijken te hebben. Marketing en goede communicatie spelen daarin een belangrijke rol. 


Ik heb o.a. productie gedaan voor de jongerenvereniging van het Concertgebouw, deed 4 jaar marketing en projectmanagement voor een reclamebureau en bijna 5 jaar communicatie bij de stichting Sinchi voor inheems natuur- en cultuurbehoud (denk aan pre-koloniale grondrechten omtrent ontbossing van regenwouden en ander immaterieel erfgoed). 

Organisaties van Inge
Projecten waaraan Inge bijdraagt
Mensen waarnaar Inge op zoek is
Activiteiten van Inge
Berichten van Inge