Dit project is afgerond
Project

Natuurlijk medebeheer sportparken

Geplaatst op 27 juli 2019, 10:02 uur

Sinds 2005 is een groep Amsterdammers actief in de mooiste sportparken Middenmeer en Voorland, Amsterdam Oost. Vanuit de bewonersorganisatie Natuur Je Beste Buur krijgt de natuur op het sportpark o.b.v. zelfbeheer een flinke boost. 

We doen aan natuurvriendelijk beheer van de randen van de sportparken, varierend van het aanleggen van uittreedplaatsen, knotten van wilgen, takkenrillen maken, onderhoud van de Vlinderidylle (in 2013 aangelegd door de Vlinderstichting), zeisen, hooien, planten, zaaien, poel schonen maar ook: monitoren, schoonmaken en onderhouden van alle vogelnestkastjes die we de afgelopen jaren hebben opgehangen, monitoren vleermuizen, monitoren vlinders  en dan ook nog: cursussen organiseren over vogels, vlinders, planten, libellen en zo af en toe een lezing door deskundigen organiseren. 

We verzamelen altijd op Radioweg 76 bij het beheergebouw achter de slagboom van sportpark Middenmeer 2.

Deel dit:
1 project-update

Els de Vos

8-feb-2021 12:43

Ondanks het vreemde corona jaar zijn de vrijwilligers van Natuur, je beste buur steeds bezig het verschil te maken voor veel dieren, planten en vooral ook andere mensen. Sommige klussen worden door het afstand van elkaar houden bemoeilijkt maar toch is er iedere keer weer een flinke groep mensen die...

Lees meer

0

Open de update in eigen pagina