Project
Lopend

Buurttuin Valentijn

Geplaatst op 10 maart 2020, 10:42 uur

In 2013 nam stadstuinder Wiek de Keyser het initiatief om met bewoners van Amsterdam Oost een buurttuin aan te leggen op de hoek van de Kramatweg en de Valentijnkade. Met steun van de gemeente is dit uitgegroeid tot een initiatief waarbij meer dan 40 bewoners betrokken zijn. De oogst binnen de omheining is voor de 25 tuinadoptanten. Alles buiten de omheining mag -met respect- worden geoogst. Je kunt er o.a. aalbessen, kruisbessen, verveine en munt vinden. De tuin wordt onderhouden door buurtbewoners die hun handen uit de mouwen steken op de tweede zaterdag van de maand van 10-12 uur. Alle bewoners zijn welkom om mee te helpen bij deze maandelijkse tuinacties.

Toelichting

We hanteren een wachtlijst, maar aanmelden kan via buurttuinvalentijn@gmail.com

Je bent altijd van harte welkom om langs te komen, of om een keertje mee te helpen tuinieren op onze tuinactie dagen; Elke tweede zaterdag van de maand van 10:00 tot 12:00

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Een groenproject voor de buurt, zodat er meer betrokkenheid van de buurt is voor het vele mooie groen in de buurt. Dit project is een van de grondleggers van de overige groenprojecten in de Indische buurt.
Deel dit: