Dit project is afgerond
Project

Diamantstraat heeft een groen en veilig kruispunt!

Geplaatst op 25 november 2020, 19:45 uur

Het idee
Met veel liefde en plezier wonen een groepje bewoners en kinderen in de Diamantbuurt in Amsterdam Zuid. De afgelopen periode hebben ze hard gewerkt aan geveltuintjes om meer groen in de buurt te krijgen. Hierdoor is buurt nog meer met elkaar in contact gekomen en willen ze een volgende stap zetten naar een groene, fijne en veilige woonomgeving door het plaatsen van een 10 plantenbakken en beplanten van 7 boomtuintjes.

Toelichting

Het plan
Om de veiligheid en het aanzicht te verbeteren hebben de bewoners samen met NMTzuid een bewonersinitiatief geformuleerd en ingediend voor 10 strategisch geplaatste plantenbakken en 7 boomtuintjes om bestaande bomen. In het plan is gezorgd dat er ruimte genoeg is voor wandelaars, ook met wandelwagens en loophulpmiddelen, zodat er een betere afscheiding tussen stoep en straat ontstaat. De bakken en boomtuinranden zijn cortenstaal, een duurzaam en onderhoudsarm materiaal. Het initiatief is goedgekeurd!

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Een groen en veilig kruispunt.
Klaar
Deel dit:
1 projectupdate

Lilian Voshaar

Project afgerond

Het initiatief is uitgevoerd eind vorig jaar. De bakken en randen zijn prachtig roestbruin verkleurd. Dit voorjaar is het afwachten hoe de planten aanslaan.

De bewoners zijn in ieder geval heel blij met het resultaat.

 

0
Open de update in eigen pagina