Project

Geef de bodem jouw stem

Geplaatst op 20 maart 2023, 16:50 uur
Illustration

Steun Voedselpark Amsterdam door de bodem jouw stem te geven. Breng een ode aan de bodem. Plaats een bericht, maak een filmpje, een gedicht of rap op social media waarin jij het belang van de bodem benadrukt. De vorm is helemaal vrij.
Deel je ode en gebruik de hashtag #geefdebodemjouwstem. 

 

Toelichting

Onze bodem is de basis van al het leven op aarde. Dankzij een gezond bodemleven (schimmels, bacteriën en aaltjes) kunnen onze planten en dieren groeien. De bodem beschermt ons tegen water- en hittestress.

Daarom is het onbegrijpelijk dat Amsterdam juist op 43 hectare in de Lutkemeerpolder, op de laatste vruchtbare landbouwgrond, een bedrijvenpark wil bouwen. Het plan dat 20 jaar geleden bedacht werd, toen Schiphol nog ongebreideld mocht groeien, wordt door veel deskundigen nu ‘achterhaald’ genoemd.

Gelukkig is er een alternatief Wij hebben een alternatief voor de grijze distributiedozen: Voedselpark Amsterdam. We willen de polder behouden voor toekomstige generaties, voor stadsboeren en alle bewoners om er te recreëren en leren.

Helaas lijkt het stadsbestuur ongevoelig voor onze argumenten en dreigt de Lutkemeerpolder voor eeuwig bedekt te worden onder een laag asfalt, beton en kunststof. De bodem heeft geen stem en kan zich niet verweren tegen deze waanzin. Daarom vragen we jou om de bodem jouw stem te geven.

Gewenst resultaat 
De Lutkemeerpolder, 43 hectare. Nu nog bestemd als bedrijventerrein, maar een gebied met grote ecologische waarde, als het ontwikkeld wordt tot agro-ecologisch landschapspark. Voedselpark Amsterdam is een oproep aan de gemeente om deze kans te verzilveren.
Lopend

Deel dit: