Project

SET Community Gardens

Geplaatst op 31 augustus 2023, 14:27 uur
Illustration

SET Community Gardens is een buurttuin, geïnitieerd door buurvrouw Dora Djamila Mester, ontworpen door N.Tayfun Yalcin en uitgevoerd door Towards Nature Permaculture Landscaping bedrijf. Het bevindt zich in de open ruimte van SET-gebouwen, waar vluchtelingen en studenten samenwonen. Het is ontworpen in 2019 en won stadsdeel Amsterdam Oostbegroot groen- en duurzaamheidsinitiatiefprijs. Het is geïmplementeerd in 2020. Het bestaat uit; groente Hugelboxen (zelfregulerende regenwateropvangtechniek), Erkenningstuin (waar mensen aan kunnen denken. Fruitbomen, kruiden, bloemen), zandspeelplaats voor kinderen met bloemen, kruiden en pergola's met klimbloemen, Open keukenruimte met regenwateropvang, keuken, ontmoetingsplaats, gemeenschapsbijeenkomsten en muziekevenementen. Zandspeeltuin voor kinderen om een heuveltje te beklimmen, omringd met bloemen, grasvelden, klein sportveld en glijbaan. De hele tuin is omgeven door windbrekende bloemenstruiken, bessen-, noten- en fruitbomen. Regenwateropvang op 6 plaatsen in de tuin. Een gemeenschappelijke kas, zaadbesparende activiteiten, zaailingpropogatie, natuurgerelateerde cursussen voor kinderen en kunst- en schildercursussen.

Toelichting

SET Community richt zich op de sociale verbinding tijdens het verbouwen van voedsel, het samen verzorgen van planten, samen composteren, samen planten, samen eten. Het belangrijkste product van SET Community is sociale verbinding, het meest noodzakelijke product in steden.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Het is ontworpen en geïmplementeerd in 2020. Sindsdien is het actief ten dienste van de buurt op sociaal en milieugebied.
Lopend

Deel dit: