Coaching voor buurtgroen

In een aantal stadsdelen van Amsterdam is sociale en inhoudelijke begeleiding beschikbaar voor bewoners die hun buurt willen vergroenen. Deze groencoaching wordt verzorgd door lokale groene initiatiefnemers, ondernemers en/of organisaties. Ze kunnen je helpen met vragen en ideeen over groen in de buurt en begeleiden bij het opzetten van een groen buurtinitiatief. Of misschien wil je aansluiten bij een bestaand initiatief of meehelpen met een beheergroep? Voor meer informatie kan je terecht bij:

Stadsdeel Noord: Groencoaches Noord.

Stadsdeel Nieuw-West: Groencoaches Nieuw-West.

Stadsdeel Zuid: Natuur&Milieuteam Zuid en Groene Buurten.

Stadsdeel Centrum: Dock Amsterdam Centrum.

Stadsdeel Zuid-Oost: GroenplatVorm Zuioost

Deze stadsdelen laten zien dat door samenwerking met maatschappelijk partners (cocreatie) het draagvlak en de betrokkenheid voor groen in de buurt een duurzame boost kan krijgen. Met de groencoaching wordt gezorgd voor vaste gebiedsgerichte groene aanspreekpunten die makkelijk bereikbaar en benaderbaar zijn. Door dicht bij de buurt te staan en korte lijntjes te onderhouden met de gemeente spelen ze een belangrijke verbindende rol. Zoek de groencoach op in jouw buurt en laat je inspireren!

Buurtgroen020 en ANMEC verzorgen verschillende 'groencoach' trainingen (o.a. voor vrijwilligers, ondernemers en organisaties), zowel op lokaal als stedelijk niveau. Voor meer informatie kan je terecht bij Paul de Dooij