Activiteit

Exploded View, 9 perspectieven op het Amstelpark

elke Zaterdag, Zondag   |   13:00 - 17:00 uur   |  

De tentoonstelling Exploded View toont de resultaten van een jaar lang onderzoek van 9 kunstenaars en (landschaps-)ontwerpers naar het Amstelpark.

 

De tentoonstelling Exploded View toont de resultaten van een jaar lang artistiek onderzoek van 9 kunstenaars en (landschaps-)ontwerpers naar het Amstelpark. Exploded View startte in 2018 als een serie bijeenkomsten, expedities en debatten met  ecologen, tuinmannen, beleidsmakers, geologen, parkgebruikers met als doel het ontwikkelen van nieuwe perspectieven op het park binnen een hedendaagse stedelijke context.
 
De Onkruidenier werkt vanuit de Orangerie aan een installatie en een nieuw lexicon voor een miniatuurbos in de heemtuin, Eline Kersten brengt in een licht – en geluidsinstallatie de verloren vegetatie van het Rome Colosseum opnieuw tot leven, KCCM ontwikkelt 5 hoorspelen waarin de geschiedenis van het park vanuit het perspectief van planten beleefd wordt, Jasper Coppes introduceert in een geluidsinstallatie nieuwe diersoorten in het park en maakt een film van nachtelijk Amstelpark, Pavèl van Houten filmde de handen van de verzorgers van het park, Birthe Leemeijer voerde een experiment uit waarin bewezen werd dat planten kunnen zien, Jacqueline Heerema presenteert een installatie die boormonsters omvat in haar onderzoek naar de verticale geschiedenis van het Amstelpark, Barbara Neves Alves bevraagt de spanningen tussen veranderingen en conservatie en onze ‘beschaafde’ blik op natuur
en Wouter Osterholt vraagt zich af of het park kan dienen als plek voor milieu activisme.
 
Het Exploded View onderzoeksprogramma  was een uitwisseling van het Amstelpark in Amsterdam met het Parco Regionale dell’Appia Antica in Rome in samenwerking met CLUE+ (Cultural Landscapes and Urban Environment) van de V.U. Amsterdam.
 
Zondag 20 September met première van de film van Jasper Coppes, processie met De Onkruidenier en plaatsing van keramische schalen in de botanische tuin, performance met Wouter Osterholt en meer. 
 

Kosten
Gratis
Datum  zo 20 september 2020
Gestart op
za 15 augustus 2020
Beëindigd
zo 20 september 2020