Op deze pagina vind je een overzicht van de meestgestelde vragen en antwoorden.
Amsterdam is onder te verdelen in openbare ruimte en private ruimte De openbare ruimte is van de gemeente de private ruimte niet. Openbare ruimte is bijv. straten, pleinen, wegen en kanalen. Maar ook veel bosjes, perkjes en soms schoolbegouwen zijn bezit van de gemeente. Private ruimte is bijvoorbeeld woonhuizen, tuinen bij huizen, woningcorporatie blokken, etc.</span>
Bij deze vragen en antwoorden gaan we ervan uit dat de tuin in een privaat gebied ligt (zie hierboven). Ligt de tuin in de openbare ruimte, kijk dan hieronder (bij openbare ruimte).
Dat is heel vervelend. Gebeurt dit vaak bij harde regenbuien? Bij Weerproof kunt u goede voorbeelden zien hoe u uw tuin beter (regen)waterbestendig kunt maken, zie link.
Waarom is een locatie is belangrijk?
Bij buurtgroen020 wordt standaard de activiteiten en projecten getoond op de kaart. Dat is handig want dan kan de bezoeker zien wat er in een bepaalde buurt gebeurt. Heeft jouw project (bericht, activiteit, etc) geen locatie dan wordt die niet getoond op de kaart. Het wordt dan wel getoond als er een andere vieuw wordt gekozen: de lijst-view. Maar het beste kun je dus wel een locatie toevoegen aan je bericht.
Maar... bestaat een locatie al?
Voordat je een nieuwe locatie gaat toevoegen is het heel belangrijk om te zoeken of de locatie echt niet al bestaat. Want anders komen er twee of meer locaties met dezelfde naam en dat is ongewenst. Zeker als die net een andere locatie hebben. Check dus eerst goed voordat je een nieuwe locatie aanmaakt.
Bestaande locaties zoeken (of bewerken)
Nieuwe locatie toevoegen
Gefeliciteerd! Je hebt nu een nieuwe locatie toegevoegd (of een bestaande aangepast). Mocht er iets niet goed werken, of kom je er niet uit? Mail lidy@anmec.nl en we helpen je.
Zoek eerst goed of de organisatie niet bestaat. Misschien is het op een andere manier geschreven? Het wordt namelijk een beetje onduidelijk als er twee (of meer) organisaties bestaan met ongeveer dezelfde naam.
Ga naar je startpagina
Meld je aan bij Buurtgroen020 met je persoonlijke e-mail en wachtwoord. Na aanmelden krijg je automatisch je persoonlijke startpagina. Die krijg je trouwens ook altijd te zien als je rechtsboven op je naam klikt, als je aangemeld bent.
Organisatie aanmaken (en persoon toevoegen)
Gefeliciteerd
Je heb nu een nieuwe organisatie aangemaakt (en een persoon toegevoegd).
Ja dat kan. Bij activiteiten of berichten gaat dit verschillend.
Activiteit toewijzen aan organisatie
Bericht toewijzen aan organisatie
Een persoon verwijderen bij een organisatie kan alleen als:
Ad 1. Als de organisatie nog niet bestaat, maak dan een organisatie aan. Hierboven (B01) kun je lezen hoe je dat doet.
Ad 2. Als je niet de juiste rechten hebt kun je een persoon niet verwijderen bij een organisatie. Vraag een van de organisatie leden om die persoon te verwijderen of vraag of je bij de organisatie toegevoegd kunt worden (als contactpersoon).
Persoon verwijderen bij organisatie:
Bij Buurtgroen020 kan je niet inloggen als organisatie, maar wel als persoon. Personen kunnen weer aan organisaties gekoppeld zijn. En als je aan een organisatie gekoppeld bent, dan kun je berichten (activiteiten etc) plaatsen namens die organisatie. De volgorde bij Buurtgroen020 is dus: Persoon > Organisatie > Bericht (of activiteit o.i.d.)
Hoe werkt dat precies?
Op deze manier kun je als persoon een bericht plaatsen (of iets anders) namens de organisatie. Dat is wat de meeste mensen willen als ze vragen om 'in te loggen namens een organisatie'.
Is dit voor jou geen oplossing? Stuur dan een mailtje naar lidy@anmec.nl met je precieze omschrijving. Dan helpen we het op te losssen.
Krijg je bij Agenda onbedoeld alle activiteiten te zien vanaf 2012? Dan is de kans groot dat je de datum van vandaag hebt weggeklikt bij 'Huidige filters'.
Hoe los je dat op?
In Buurtgroen020 wordt een activiteit (of iets anders) geplaatst door een persoon. Maar er zijn twee instellingen die ervoor zorgen dat een door jouw gemaakte activiteit niet wordt getoond in de Agenda.
Oplossing
Let op!
Zorg ook dat je een locatie heb ingevoerd. Zonder een lokatie wordt je activiteit niet getoond op de kaart.