Activiteit

Hester Aardse, 'Tuinen, de groene draad in de Amsterdamse stedenbouw'

woensdag 24 maart 2021 , 20:00 - 21:30 uur

Hester Aardse (gebiedsadviseur Erfgoed en Monumenten) geeft een presentatie over de stedenbouwkundige rol van binnentuinen als groene en gezonde oases in de stad. In 2017 deed zij onderzoek naar de rol van tuinen in de Amsterdamse stedenbouw:“Van licht, lucht en groen wordt je een ‘beter’ mens” (zie bijlage).

In een tweeluik vertellen Hester Aardse (gebiedsadviseur Erfgoed en Monumenten) en Geert Timmermans (stadsecoloog, www.dewildestad.nl) meer over stedenbouw en een evoluerende stadsnatuur in o.a. buurt- en binnentuinen. 

Aanleiding is de herinrichting van de Corantijnstraat: een groene allee die het Rembrandtpark met de Hoofdweg verbindt. De Westinidsche buurt ligt op de vluchtroute van o.a. vogels en vleermuizen tussen het Rembrandtpark en Vondelpark. Welke rol speelt de (her)inrichting van buurt- en binnentuinen in de ontwikkeling van een gezonde stad, voor mens flora en fauna? 

 

Meld je aan

Locatie
Zoom-meeting
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Documenten


Aantal aangemelde deelnemers: 6

Deze mensen komen:
- Paul de Dooij
- Ulrike Siems
- Annemarie Van Splunter
- Ralph Stuyver
- Ralph Stuyver

Meld je aan
Deel dit:
2 reacties

Ralph Stuyver

oeps ik sta er 2x in :-)
wo 24 maart 2021 17:56

Dineke Huizenga

Geachte, beste,

Er was een grote wens om (een deel) van de presentatie online te zetten. Maar dat had een aantal consequenties. Daarom is besloten dit (toch) niet te doen. Heb je vragen naar aanleiding van de presentatie, mail gerust.

Met vriendelijke groeten,
Dineke
vr 14 mei 2021 13:21
Wil je reageren? Meld je dan aan.