Activiteit

Vrijdag Vrijwilligersdag Sarphatipark

vrijdag 23 april 2021 , 14:00 - 16:00 uur

Beste parkbezoeker, 

We doen graag een beroep op jou om ons te komen helpen het park mooier en schoner te maken. Ondanks corona wacht het voorjaar niet en er is veel te doen! Zeker in dit kleine park dat met meer dan 110 bezoekers per m2 het drukst bezochte park van Nederland is! 

Op 26 februari zijn we voor het eerst weer met vrijwilligers gestart en dit wordt alweer de 5e actie. Om de week, op de vrijdagmiddag op de even weeknummers van 14-16u gaan we samen aan de slag.

Onder leiding van hoofdtuinman van de gemeente Nicole De Rop pakken we een aantal klussen op. We zijn begonnen met onderhoud van het perk en de stenen rond het monument van dokter Samuel Sarphati, de kern van het park. Dat wil zeggen, snoeien, wieden en nieuwe beplanting erin. Daarnaast gaan we aan de slag met andere onderhoudsklussen zoals meubilair. Ook het ‘prikken’ van zwerfafval hoort erbij. Onlangs nog kregen we hulp van een groep kinderen, georganiseerd door de werkgroep Schone Pijp. Een groot succes!

Er is gereedschap aanwezig, we houden ons aan de coronamaatregelen van 1,5 m afstand en we werken buiten in groepjes van maximaal 2 personen. Als je zelf tuinhandschoenen hebt is dat handig.

Verzamelpunt: bij de kast tegenover plantenruilcentrum het Groen Gemaal.

Fijn als je van tevoren even je komst laat weten. Dat kan via ver.sarphatipark@gmail.com 
Je kan ook gewoon aan komen waaien. 
 
 
PS: Elke vrijdag om de week (de even weeknummers) komen we samen. Wieden, opschonen, net wat er nodig is die week. Je bent altijd welkom om mee te doen!  Volgende datum: 7 mei van 14-16u.

Locatie
Groen Gemaal Sarphatipark
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
maximum aantal deelnemers
15
Deel dit: