Activiteit

Circulaire Tuindersdag

zondag 6 juni 2021 , 12:00 - 18:00 uur

Restaurant Elixer en Natuur voor Kinderen organiseren in samenwerking met Stadsdeel Amsterdam Zuid-Oost een Circulaire Tuindersdag voor iedereen met of zonder groene vingers.

In verband met corona zullen de programmaonderdelen deels online en deels buiten plaatsvinden met ruime afstand en in de geldende groepsgroottes.

PROGRAMMA ONDERDELEN
Stap op de fiets en ontdek de (volks)tuinen rond Amsterdam Zuidoost met de Fietsroute van Groenplatvorm Zuidoost. Deze route is een perfect begin of einde van je bezoek aan de circulaire tuindersdag. 

Loop met peuters & kleuters de Kabouterpad Wandeling; overal in de bosjes en struiken rond Elixer staan kabouters verstopt, zoek ze tijdens deze speurtocht. Of ga insecten tekenen met Boerderij Gliphoeve.

Bewandel de Pesto Pluk Route door de Bijlmer. Deze wandeling heeft een begeleidende podcast waarin je van alles leert over wildplukken en aan het einde van de wandeling bezit je de benodigde ingrediënten om bij terugkomst een echte Bijlmerse pesto te bereiden.

Kom langs en vul je emmer of kruiwagen met Gratis tuinaarde voor je moestuin of op het balkon. Let op! kom vroeg want op = op.

Ga lekker in het gras liggen voor de Luistervoorstelling 'Dario'. Dario is een grasspriet die tot leven is gewekt door de kunstenaars Anne Fehres & Luke Conroy en je in een luistervoorstelling verteld over zijn omgang met ons mensen.

Schrijf je van te voren per mail of ter plekke in voor een van de onderstaande workshops! Een tijdschema verschijnt 30/5 op de website & Facebook.

Alle workshops voor (jong) volwassenen worden ook online aangeboden. Wil je individueel of met je huishouden een workshop fysiek bijwonen, reserveer dan van te voren een plek via de mail: post@restaurantelixer.com

Voor kinderen:
Workshop zaadbommen maken (5+)
Workshop ecokunstwerk timmeren (10+)
Workshop insectenhotel maken (8+)
Workshop insecten tekenen met Boerderij de Gliphoeve (6+)

Voor (jong)volwassen:
Workshop nazomers zaaiplan maken
Workshop moestuinieren op 1m2
Workshop insectenhotel maken

Sluit de dag af met een maaltijd van stadsgroentes uit de buurt. Bij ons op het terras of voor mee naar huis.

15:30 - 16:30: Luister online naar de presentatie over 'De Voorbeeldige Voedseltuin' en doe mee aan de veiling: doe een bod op een bijzondere moestuinbak of breng een item aan ter veiling!

Meer informatie over de voorbeeldige voedseltuin,de veiling en over het programma vind je op www.restaurantelixer.com. Vanaf 30/5 verschijnt daar en hier in het evenement ook het tijdschema v/d workshops.

Locatie
Restaurant Elixer
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Documenten
Deel dit: