Activiteit

Wandelen voor Vlinders. Met jouw wandeling maak je een verschil!

maandag 12 juli 2021 , 17:00 - 19:00 uur

Op 12 juli is de introductie en kick-off van het eerste Vlinderseizoen van NMTzuid! Wil je meedoen? Dat kan!

Wil je iets doen voor de vlinders? Vind je het leuk om te wandelen? En heb je zo’n 5 keer per jaar 1 a 2 uur de tijd? Meld je dan aan als vrijwillig vlinderteller via emma@nmtzuid.nl en kom naar de introductie op 12 juli! 

Wat?
Deze zomer starten we een vlinderroute. Een vlinderroute is een vaste route van ongeveer 1 kilometer. Vrijwilligers wandelen deze route een
paar keer per jaar en tellen de vlinders die ze tegen komen. Deze gegevens gaan naar de Vlinderstichting en lokale beheerders.

Waarom?
Er zijn steeds minder insecten, en dus ook vlinders. De Vlinderstichting doet al 30 jaar tellingen. Daardoor weten we hoe het gaat met de vlinderstand. En, heel belangrijk, welk beheer het beste is voor vlinders (b.v. maaien). We zijn in contact met een beheerder van een heel bijzonder gebied: het eco-lint op de Kalfjeslaan. Hij heeft onze gegevens nodig heeft om te zorgen voor een goed ecologisch beheer. Jouw tellingen zijn dus van direct belang!

Wat moet je weten?
De route is ongeveer 1 kilometer lang over het eco-lint ter hoogte van de Kalfjeslaan in Buitenveldert. Je loopt de route zo'n 5 keer per jaar. Voorkennis over vlinders is niet nodig. 

Locatie
We ontmoeten elkaar op de parkeerplaats bij cafe het Kleine Kalf op de Kalfjeslaan (aan de Amstel). Vandaar lopen we samen de 100 of 200 meter naar het eco-lint.
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: