Activiteit

Workshop Lemen Pizza Oven Maken

zaterdag 24 juli 2021   |   10:00 - 16:00 uur   |   Eco hof –...

Hoe maak je de lekkerste pizza’s zonder aardbevings-schade in Groningen te veroorzaken? Met een zelfgemaakte lemen pizza oven natuurlijk! Tijdens deze 3-daagse workshop leer je alle in’s en outs. En proef je natuurlijk je eigen pizza uit je zelf gemaakte oven.

Voor deze workshop werkt Peter Plank samen met Ecohof, een nieuw stadslandbouwproject in Amsterdam Noord dat wel een lemen oven kan gebruiken. Die gaan we dan ook met z’n allen voor hun maken. Met klei van eigen grond! Hoe lokaal wil je het hebben?

 

Programma workshop
 
Dag 1 bouwen we de met flesjes geïsoleerde vloer van de oven bovenop de sokkel. Ook maken we de mal van zand waar de oven overheen gaan bouwen.

Dag 2 gaan we de lemen binnenwand van de oven bouwen en hier vervolgens een stro isolatielaag op aanbrengen. Het geheel sluiten we af met een jute bewapeningsnet tegen barsten. De oven kan in de toekomst worden opgestookt tot 400 graden, dus dat is wel nodig!

En dan is het tijd voor de oven om te drogen. Dag 3 (een maand later) stucen we de oven aan de buitenkant met leem af en kunnen we een 3D decoratie aanbrengen. Dan moet ie nog even drogen, maar kunnen we alvast een datum prikken voor de pizza party binnenkort! Iedereen neemt z’n favoriete toppings mee, wij zorgen voor het deeg en saus.

Data en tijden:
24 en 25 juli en 28 augustus 2021
Van 10.00 tot 16.00

Prijzen:
125 euro per persoon.
Inclusief 3 dagen workshop, materiaal en gereedschap, lichte lunch tijdens de 3 workshop dagen (evt. zelf extra lunch meebrengen als je hongerig wordt van leem stampen) en reünie BYO-pizzaparty om oven uit te proberen (datum wordt nog in overleg bepaald).
Exclusief de oven, die blijft op Eco-hof staan en kun je niet mee naar huis nemen helaas  

Aanmelden via: https://www.peterplank.nl/workshop-lemen-pizza-oven-maken/

Locatie
Eco hof – Noordhollandskanaaldijk 24 – 1034 ZL Amsterdam
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
E-mailadres
info@peterplank.nl