Activiteit

Repair Café in coronatijd

zondag 28 november 2021 , 12:00 - 16:00 uur

Kom met je spullen naar Repair Café De Pijp!
In de Amsterdamse Pijp vindt op laatste zondag van de maand tussen 12 en 16 uur al meer dan 10 jaar een Repair Café plaats.
Je kunt met je kleding, apparaten e.d. ter reparatie langs komen. Laatste klus wordt om 15.30 uur aangenomen.

Meer weten? Stuur een mail naar Repaircafedepijp@gmail.com of bel met John op 020-673 93 58. Om de Repair Cafés leuk te houden en verkeerde verwachtingen te voorkomen, is er een aantal huisregels opgesteld.

Computers op Repair Café
Voor de reparatie van computers is specifieke kennis, gereedschap, programma’s en deskundigheid nodig. Laat ons van te voren wat voor reparatievraag je hebt via Repaircafedepijp@gmail.com.

Corona voorschriften

  • Houdt 1,5 meter afstand
  • geen bezoekers in de repair-ruimte, u blijft buiten wachten
  • apparaat zelf desinfecteren, wij stellen de middelen beschikbaar
  • contactgegevens noteren
  • werk voor de textielreparateurs in overleg. Herstelwerk zou eventueel kunnen
  • geen magnetrons (geen expertise)
  • geen stofzuigers (kunnen we niet schoonmaken)
  • en helaas, ook geen consumptie


Duurzaam!
Wat doe je met een kapotte citruspers, broodrooster of cd-speler? Weggooien, want een nieuwe is vaak goedkoper dan laten repareren. Dat is zonde, niet alleen van het geld, maar ook van de (onnodige) belasting van het milieu. Daarom komt een groepje handige vrijwilligers maandelijks bijeen in het Repair Café om kapotte spullen van buurtbewoners te repareren. Door kapotte spullen te laten repareren, bespaar je niet alleen geld, maar ook kostbare grondstoffen. Ook beperk je zo de CO2-uitstoot: door oude spullen langer te gebruiken, is er minder energie nodig voor het maken van nieuwe producten én voor de vernietiging van oude spullen. En of je kapotte artikel nu gemaakt kan worden of niet: je weet na je bezoek in ieder geval waar je aan toe bent: het mag terug naar de fabrikant, is ‘overleden’ of wordt door jou – samen met deskundige vrijwillige buren – gemaakt. Zo leer je nog eens wat én je leert – op een informele manier – je buren kennen.

Locatie
Lutmastraat 61A, Amsterdam
Kosten toelichting
Donatie voor koffie en materialen wordt zeer op prijs gesteld.
Illustration
 
Deel dit: