Activiteit

Rivierexpeditie en opruimactie IJ-oevers

zaterdag 18 september 2021 , 13:00 - 16:00 uur

Op zaterdag 18 september, tijdens de World Clean Up Day, organiseert IVN een rivierexpeditie met opruimactie langs de oevers van ’t IJ. Dit wordt gedaan vanuit het programma Schone Rivieren waarbij zowel het bewustzijn over plasticvervuiling, als de bijzondere natuur- en landschapswaarden van rivieroevers op interactieve wijze onder de aandacht worden gebracht. Tijdens de expeditie zullen we zowel gaan ontdekken als gaan opruimen! 

De expeditie langs de IJ-oevers zullen worden begeleid door ecologisch deskundige (en IVN-natuurgids)  Arend Wakker en hydrologisch deskundige Niels Mast. Ook zullen we de bezochte oevers meteen opruimen met grijpers en afvalzakken. Doe jij ook mee om Amsterdam een stukje schoner te maken en je natuurkennis bij te spijkeren? 

We verzamelen om 13.00u bij de parkeerplaats voor restaurant NewPeople (Haparandadam 45 in Amsterdam). Het programma begint met twee mini-excursies over natuurwaarden en (plastic)vervuiling en daarna volgt een opruimactie. Er wordt gezorgd voor afvalgrijpers en vuilniszakken. 

Voor vragen en opmerkingen kan je terecht bij Paul de Dooij, riviercoördinator Noord-Holland (E: p.de.dooij@ivn.nl, T: 06-14159611). Je kunt je alvast aanmelden (zie onder).

Let op! Aanmelden kan tot uiterlijk as. vrijdag 17 september om 12.00u. Op vrijdagmiddag zullen degenen die zich hebben aangemeld een mail ontvangen met laatste info. 

Meld je aan

Locatie
Haparandadam 45
Kosten
Gratis
Illustration
 

Aantal aangemelde deelnemers: 19

Deze mensen komen:
- jerry valies
- Mieke Meulstee
- naomi Vermeulen
- José De Jong
- Simon Horenblas
- Mercedes Franke
- marion van Buschbach
- Joanna Blaissethuis
- trix grooff
- marian koers
- Marlies Van de Ven
- Jacky Wetzels

Meld je aan
Deel dit: