Activiteit

Enkele plekjes vrij! Feestelijke opening van het Stedelijk Groenpunt

donderdag 30 september 2021 , 16:00 - 18:00 uur
Illustration

Vanwege enkele afmeldingen zijn er enkele plekjes vrij gekomen voor de opening van het Stedelijk Groenpunt. Wil je er nog last minute bij zijn? Stuur dan een mailtje naar: groenambassadeur020@gmail.com. Degenen die nog deel kunnen nemen zullen een bevestigingsmailtje ontvangen. 

Op 30 september a.s. opent het Stedelijk Groenpunt haar deuren met een feestelijk openingsmoment. Ook is er een kort inhoudelijk programma. Zo zal stadsecoloog Geert Timmermans een presentatie geven over de bijzondere stadsnatuur van Amsterdam. En er is speciale aandacht voor een bijzonder groen buurtproject. Uiteraard is er veel gelegenheid om te netwerken met andere groenliefhebbers en om het Stedelijk Groenpunt te bewonderen.

Het programma is als volgt:

15.30u - 16.00u: Inloop met koffie / thee en iets lekkers, duurzaams en lokaals.

16.00u - 16.15u: Welkomstwoord door Petra Schut (regiodirectrice ANMEC/IVN), gevolgd door een korte presentatie over de voorbereiding en samenwerking m.b.t. het Stedelijke Groenpunt door Paul de Dooij (coördinator Buurtgroen020) en Lidy Zeinstra (projectleider ANMEC/IVN).

16.15u – 16.30u: Korte speeches van Kees de Ruiter (voorzitter Van Dijk Nijkamp Stichting) en Micha Mos (Portefeuillehouder Groen van stadsdeel Centrum, gemeente Amsterdam) over het belang van een Stedelijk Groenpunt, gevolgd door een feestelijk openingsmoment (verrassing!).

16.30u – 16.45u: Korte presentatie van Geert Timmermans (stadsecoloog van de gemeente Amsterdam) over stadsnatuur en biodiversiteit in Amsterdam door de jaren heen.

16.45u – 17.00u: Korte presentatie van Lea Witmondt (initiatiefnemer van Het Eetbare Plantsoen en de Groenkiosk) over dit bijzondere groene buurtproject. Een verdere verdieping in beeld en verhaal vind je bij de wissel-expositie ‘Het Eetbare Plantsoen’ bij het Stedelijk Groenpunt.

17.00u – 18.00u: Gezamenlijke proost op de opening van het Stedelijk Groenpunt. Je kunt onder het genot van een biologisch, lokaal en duurzaam hapje en drankje de exposities bewonderen, langs de standjes lopen van de partners en experts en volop netwerken met andere groenliefhebbers.

Locatie
Plantage Middenlaan 2
Deel dit: