Activiteit

VOL!!! Feestelijke opening van het Stedelijk Groenpunt

donderdag 30 september 2021   |   16:00 - 18:00 uur   |   Plantage Middenlaan 2

Alle plekken voor de opening van het Stedelijk Groenpunt zijn inmiddels gereserveerd. Je kunt je nog aanmelden voor de wachtlijst; er zijn namelijk redelijk wat mensen die hun aanmelding nog niet hebben bevestigd. Degenen op de wachtlijst zullen ook op de hoogte gebracht worden over de eerstvolgende gelegenheid om het Stedelijk Groenpunt te bezoeken (in oktober). 

Op 30 september a.s. opent het Stedelijk Groenpunt haar deuren en zal de kersverse Wethouder Groen, dhr. Jakob Wedemeijer, het Stedelijk Groenpunt feestelijk lanceren. Ook is er een inhoudelijk programma. Zo zal stadsecoloog Geert Timmermans een presentatie geven over de bijzondere stadsnatuur van Amsterdam. Ook is er speciale aandacht voor een bijzonder groen buurtproject. Uiteraard is er veel gelegenheid om te netwerken met andere groenliefhebbers en om het Stedelijk Groenpunt te bewonderen.

Het (voorlopige) programma is als volgt:

15.30u - 16.00u: Inloop met koffie / thee en iets lekkers, duurzaams en lokaals.

16.00u - 16.15u: Welkomstwoord door Petra Schut (regiodirectrice ANMEC/IVN), gevolgd door een korte presentatie over de voorbereiding en samenwerking m.b.t. het Stedelijke Groenpunt door Paul de Dooij (coördinator Buurtgroen020) en Lidy Zeinstra (projectleider ANMEC/IVN).

16.15u – 16.30u: Korte speeches van Kees de Ruiter (voorzitter Van Dijk Nijkamp Stichting) en Jakob Wedemeijer (Wethouder Groen van de gemeente Amsterdam) over het belang van een Stedelijk Groenpunt, gevolgd door een feestelijk openingsmoment (verrassing!).

16.30u – 16.45u: Korte presentatie van Geert Timmermans (stadsecoloog van de gemeente Amsterdam) over stadsnatuur en biodiversiteit in Amsterdam door de jaren heen.

16.45u – 17.00u: Korte presentatie van Lea Witmondt (initiatiefnemer van Het Eetbare Plantsoen en de Groenkiosk) over dit bijzondere groene buurtproject. Een verdere verdieping in beeld en verhaal vind je bij de wissel-expositie ‘Het Eetbare Plantsoen’ bij het Stedelijk Groenpunt.

17.00u – 18.00u: Gezamenlijke proost op de opening van het Stedelijk Groenpunt. Je kunt onder het genot van een biologisch, lokaal en duurzaam hapje en drankje de exposities bewonderen, langs de standjes lopen van de partners en experts en volop netwerken met andere groenliefhebbers.

Als gevolg van de Corona-regels kunnen er max. 75 personen bij de opening van het Stedelijk Groenpunt aanwezig zijn. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot uiterlijk woensdag 22 september 12.00u via onderstaande aanmeldknop (nu alleen nog voor de wachtlijst).

Let op! De (online) aanmeldingen zijn onder voorbehoud. We kunnen namelijk niet garanderen dat iedereen die zich aanmeldt ook daadwerkelijk aanwezig kan zijn. Iedereen die zich heeft aangemeld wordt uiterlijk donderdag 23 september geïnformeerd via de mail. 

Meld je aan

Locatie
Plantage Middenlaan 2
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk

Aantal aangemelde deelnemers: 69

Deze mensen komen:
- Arnold van der Valk
- Ralph Stuyver
- Peter Duitman
- Annemieke Timmerman
- Arend Wakker
- Ron van Echteld
- Rens van der Linden
- Luella van Turnhout
- Anne van Delft
- Inet Dunnewind
- Silvia Kuckulus
- Has Cornelissen
- Barbara van Amelsfort
- Welmoed Koekebakker
- Carlien Blok
- J.L. Rijken
- Toon van de Put
- Rian Verpalen
- Guus Muller
- Rick Angevaare
- Sas Kuulkers
- Walter Swaans
- Margriet Koomen
- Jetske van den Bijtel
- Jaffie Hülsenbeck
- AnneMarie Tiebosch
- Martin Camphuijsen
- Irena Krištofiaková
- Jan Wouter Visser
- Nicky Castricum
- Martèl Bakker Schut
- Erik Koldenhof
- Noemie Smit
- Veronika Esser
- Esther Krop
- Michiel Korthals
- Nathalie Guicherit
- Eric Haas
- Eva Thomassen
- Alena Zhurba
- Bas Bijleveld
- Babette Roelandschap
- Ruud Grondel
- Gerbina van den Hurk
- Tamara van Dijk
- annick mantoua
- Charlotte Mooij
- Sam Franklin
- Dineke Huizenga
- Julia Huisman
- Manou van der Noort
- Eric van der Putten
- Nancy Wiltink
- Tony Maples
- Marinus de Jong
- Daan Goppel
- Eelco Baarda
- Tobia Jones
- Anne Jet Niermeijer
- Van Noor
- juul backerra@xs4all.nl
- Louis Van Tilborgh
- Anneke Pauptit
- Linda Vosjan
- Ingrid Brekelmans
- Norinda Fennema
- Casper Kraima

Meld je aan
Geplaatst door