Activiteit

Netwerkbijeenkomst Noordmakers over biodiversiteit

vrijdag 20 mei 2022 , 16:00 - 18:00 uur
Illustration

AANMELDING GESLOTEN (vanwege grote belangstelling)

 

Groenpunt020 trapt het thema 'Biodiversiteit' af met 3 activiteiten op 3 verschillende locaties in de stad, allemaal in dezelfde week. 
 
Op 17 mei geven verschillende (stads-)ecologen lezingen over biodiversiteit bij het Groenpunt aan de Plantage Middenlaan, is er 18 mei een vlinderlezing door Mot in Mokum bij Natuur&Milieuteam Zuid en 20 mei een netwerkbijeenkomst en stekjesmarkt bij NoordOogst (waar je de tuin van Mot in Mokum ook live kan bewonderen).

Doe mee en help de natuur te versterken in de stad! 

Wil jij bijen, vlinders en vogels een goede plek geven in jouw tuin? Ben je op zoek naar praktische handvaten om hiermee aan de slag te gaan? Kom dan naar de Netwerkbijeenkomst van de Noordmakers over biodiversiteit op vrijdag middag 20 mei.

Uit onderzoek blijkt dat veel planten uit het winkelcentrum bespoten zijn met gif. Dit gif komt in de natuur en maakt dat insecten sterven. Hier kunnen wij iets aan doen! Door de juiste planten te kopen. 
Daarnaast is het van belang dat we inheemse planten in onze tuin zetten. Deze passen beter bij ons klimaat en versterken daarmee beter de natuur. 

🦋🐛 Nicky van Castricum ‘De vlinderman’ vertelt hoe je de biodiversiteit kan verhogen in jouw tuin. Als oprichter van Mot in Mokum weet hij alles over biologisch gekweekte en inheemse planten.

Op deze netwerkbijeenkomst ontmoet je veel Noordelingen die bezig zijn met het vergroenen van de stad. Er is veel tijd om te netwerken. Daarnaast zijn er standjes met biologische en inheemse planten, is er een heerlijke borrel en kan je mee doen met een rondleiding over het terrein van NoordOogst. Thema: Natuurlijk! Aan de slag 

 

Voor wie? 
De netwerkbijeenkomst is bedoeld voor bewoners en professionals in Noord die geïnteresseerd zijn in het vergroenen van de stad.

Praktisch
Datum: vrijdag middag 20 mei
Tijd: 16.00 - 18.00 uur
Locatie: NoordOogst, Restaurant Pof (Meteorenweg 272 (voor navigatie parkeerplaats gebruik nr 280)
AANMELDING GESLOTEN (vanwege grote belangstelling)
Vragen: peter@groeizaamprojecten.nl

Locatie
Noordoogst
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: