Activiteit

Nationale Bijentelling 23 en 24 april 2022

za 23 apr 2022 - zo 24 apr 2022 , 0:00 - 0:00 uur
Illustration

De Nationale Bijentelling
Draag bij aan de bescherming van de wilde bij en tel mee! De Nationale Bijentelling is dit weekend, op 23 & 24 april. Ben je er dit jaar bij? Doe mee en schrijf je in voor de telling.

Meedoen is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet. We helpen je stap voor stap bij het herkennen van de bijen en zweefvliegen die je in je tuin kunt tegenkomen. 

Neem bij-les!
Ook kun je dit jaar voor het eerst oefenen voor de bijentelling. Hoe? Neem bij-les

Speciaal voor scholen
Het kan best lastig zijn om al die bijen van elkaar te onderscheiden. Gelukkig is er op 21 en 22 april een speciale Bijentelling voor scholen, zodat je alvast met je klas kan oefenen op het herkennen van bijen. Zo ben je goed voorbereid op de echte telling in het weekend van 23 en 24 april! Bovendien zijn er leuke activiteiten en spelletjes om je daarbij te helpen.
Kijk op de website voor aanmelden en meer informatie.


Locatie
Heel Amsterdam
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
De Nationale Bijentelling is een project van Naturalis, Natuur & Milieu, IVN en LandschappenNL, met als doel om zoveel mogelijk te weten te komen over de stand van de bijen in ons land. Zo kunnen we deze nuttige dieren helpen beschermen. Ik heb dit evenement gedeeld, omdat ook Amsterdammers mee kunnen doen.
start / einde
Gestart op za 23 april 2022. Beëindigd zo 24 april 2022
Documenten
Deel dit: