Activiteit

Eerst Open Groen Dag op 19 juni!

zondag 19 juni 2022 , 8:00 - 22:00 uur
Illustration

Net als de jaarlijkse Open Monumentendag, krijgt ook het groen een eigen open dag! Op zondag 19 juni 2022 vindt de eerste editie van de Open Groen Dag plaats, met als thema ‘ontdek de natuur bij jou in de buurt’. Verschillende groene locaties in Amsterdam, het ommeland en Almere hebben die dag open huis en nodigen uit om te komen kijken en mee te helpen aan het vergroenen van de stad. Met fiets- en wandeltochten, excursies, lezingen, filmvertoningen en proeverijen. In samenwerking met heel veel initiatiefnemers, organisaties en bewoners zijn er nu ruim 50 locaties die je kunt bezoeken. Van grachtentuinen en stadsboerderijen tot stadsparken en moestuinen. Op de Open Groen Dag laten we het hele palet aan (onontdekte) groene pareltjes in Amsterdam en de regio zien.

Ontbreekt er nog een pareltje in jouw stadsdeel?

Op de website opengroendag.nl  zie je welke partijen nu aangehaakt zijn. Ontbreekt er nog een groen pareltje? Alles is mogelijk: een excursie, workshop, wandeling of een bijzondere (groene) plek die wellicht normaal gesproken gesloten is voor een breed publiek (dit hoeft niet perse).

  • Activiteiten aanmelden voor de Open Groen Dag kan via dit formulier.

Pakhuis de Zwijger neemt contact op met de aanmelder, zorgt voor melding op de website, helpt met tekst, zorgt voor flyers, Banners op de locatie etc

  • Het liefst moet de toegang gratis zijn.
  • De locaties komen op de website van Pakhuis de Zwijger en op een in te zoomen kaart te staan. Ook komen er flyers en een hand out kaart met de locaties. De deadline voor het aanmelden van de activiteit is 26 mei! Dan kan het nog mee op de print versie anders komt het alleen op de website (deadline alle input is 10 juni)
  • De url is opengroendag.nl

Kijk voor meer informatie en de deelnemers op de website van Pakhuis de Zwijger. De Open Groen dag maakt onderdeel uit van WeMakeThe.City Green en Floriade Expo.

Open Groen Dag 2022

De Open Groen Dag is verbonden aan de Open Tuinen Dagen van de grachtentuinen in Amsterdam. Op initiatief van gemeente Amsterdam en gemeente Almere wordt deze eerste open groen dag georganiseerd door WeMakeThe.City Green, het programma van Pakhuis de Zwijger en Avanti (Almere). En is ook verbonden aan Floriade Expo in Almere. Deze dag wordt zowel in Amsterdam als in Almere georganiseerd. Veel partijen hebben zich al verbonden aan de Open Groen Dag, zoals de Gezonde stad, Groenpunt020, Staatsbosbeheer, Stad en Natuur in Almere en Floriade. De dag wordt ook georganiseerd in aanloop naar het 750-jarig bestaan van Amsterdam. Dan wordt het een Open Groen week ipv dag.

Locatie
Heel Amsterdam
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
De activiteiten zijn zoveel mogelijk gratis
Deel dit: