Activiteit

Een verrassende avond over commons, grondpolitiek, lokaal voedsel, klimaat

donderdag 2 juni 2022 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Groene verhalen kun je niet eten. Voedsel uit je eigen stad wel. Daarom is Voedselpark Amsterdam opgericht als alternatief voor de verdozing van de Lutkemeerpolder.

Donderdag 2 JUN, 20.00 - 22.00 
GROTE ZAAL Pakhuis de Zwijger 
GRATIS - Zie hier 

Duizenden Amsterdammers en organisaties steunen dit burgerinitiatief en ook burgercoöperatie Land van Ons is ingestapt. De Lutkemeerpolder kan een prachtig voorbeeld zijn voor een transitie naar een duurzame toekomst. Wanneer kiezen we echt voor mens en natuur boven bedrijven en groei?

In dit stadsgesprek komen pioniers en kunstenaars op deze avond aan het woord. We  gaan opzoek naar een antwoord op de vraag: kan de gemeente nog ruimte maken voor iedereen die de polder groen wil houden door er een Voedselpark van te maken? Een stadsgesprek over het burgerintiatief Voedselpark Amsterdam ofwel over het realiseren van een biologische voedselproductie dicht bij huis. Een gesprek over het realiseren van zinvollen banen. Deze stadsgesprekken zijn met een panel waar oa. Ann Doherty  (PLUK CSA), Franke Remerie (Land van Ons), Kees-Willem Rademakers (HvA - specialist in duurzame logistiek), Sander van der Waal (Waag - Research Director Future lab) aanwezig zijn. Verder is er een polderveiling en polderquiz. Het wordt een bijzonder leuke avond. Kom en steun Voedselpark Amsterdam! 

Locatie
Pakhuis de Zwijger
Kosten
Gratis
maximum aantal deelnemers
100
Deel dit:
1 reactie

bericht verwijderd